Gastronomie
28/10/2023 Admin PATRIOT

Stylová restaurace REST&RT: Jedinou stálicí na jídelníčku je krupička!

Společníci (zleva) Štefan Roďom, Stanislav Goj a Jakub Hon otevřeli v centru Karviné REST&RT. Foto: se souhlasem statutárního města Karviné

Poctivé domácí jídlo, kvalitní víno a pečlivě uvařené pivo najdete v nenápadném stylovém podniku s názvem REST&RT na náměstí v Karviné.

Tři společníci – Stanislav Goj, Jakub Hon a Štefan Roďom – si plní sen a v prosinci minulého roku otevřeli vlastní podnik. Vše připravují s láskou, a jak sami říkají, dělají to hlavně pocitově.

Stylový podnik v Karviné může někoho překvapit. Proč jste se rozhodli podnikat zrovna tady?

Dva ze tří společníků jsme rodilí Karviňáci, takže jsme se chtěli vrátit ke kořenům. Na předchozím působišti jsme docílili všeho, čeho jsme chtěli, nastala profesní nuda a naším snem bylo mít vlastní restauraci a jít si svou cestou. Když se naskytla možnost, neváhali jsme otevřít podnik s příznačným názvem REST&RT. Znamená pro nás nový začátek, restart našich životů, protože už jsme svými pány. Slovo art pak pro nás značí umění gastronomie. Troufáme si říct, že děláme revoluci ve zdejších poměrech. Snažíme se nadchnout kvalitou, chutí i servisem. Našli si nás nejen místní, ale v poslední době větší část hostů tvoří ti, kteří za námi přijedou z jiných měst a objevují se i zákazníci z našeho předchozího působiště. Toho si velmi ceníme.

Co u vás lidé ochutnají?

Českou kuchyni v moderním pojetí. Zakládáme si na kvalitních sezonních surovinách i moderních postupech. Každý týden obměňujeme nabídku. Jedinou stálicí na jídelním lístku je dezert krupička. Ta je velmi oblíbená, chuťově evokuje dětství, ale děláme ji v moderním hávu, podáváme ji se sezonním grilovaným ovocem a naší zmrzlinou, baví nás kontrast chutí.

Co dalšího vás na gastronomii baví?

Různorodost, kreativita, svoboda, jsme tady od rána do večera, ale je skvělý pocit, když se k nám lidé vrací a jsou spokojení. Hned si ověříme, jestli to děláme dobře. Zkušenosti z předchozích zaměstnání máme velké, ale pořád se učíme. Během letního provozu jsme měli velkou terasu na náměstí. Začali jsme připravovat obědová menu, která máme za přijatelnou cenu a věříme, že na obědy přilákáme i více místních.

Ještě nefungujete ani rok, co je vaším cílem?

Mít podnik plný spokojených lidí, včetně zaměstnanců i nás.

Sdílejte článek