Nejnovější zprávy: Nemocnice zatěžují senioři s covidem. Nepotřebují hospitalizaci, ale domovy je nechtějí vzít zpět Slavný tenisový šampion začínal jako sběrač míčků. Poznáte ho?

Gastronomie

Kam dnes na oběd? Na mušle do Guest Restaurant Français!

Na Smetanově náměstí v Ostravě se přesně před rokem usídlili rodilý Angličan Simon a Ostravanka Aneta Guestovi.

Foto: Guest Restaurant Français

A kdo má chuť zakončit pracovní týden opravdu zajímavým jídlem a obejde se výjimečně bez české klasiky, ten by neměl váhat.

Z týdenního menu, které se skládá z polévky, předkrmu, čtyř hlavních chodů a dvou dezertů, si rozhodně vyberete.

Polévkou týdne je Bouillabaisse se slávkami, treskou a kevetou.

Jako předkrm se podává hříbkové fricassée s máslovou omáčkou s bílým vínem a petrželí.

Prvním hlavním jídlem je Cordon Bleu Ballotine se zauzeným bramborovým pyré.

Následují námi doporučené mušle slávky v rajčatové omáčce s bylinkami a česnekovou bagetkou.

Můžete si ale dát také hovězí tacos s jarní cibulkou, koriandrem, rajčetem, chilli, fazolkami, zakysanou smetanou a čerstvou limetkou.

Kdo si stále nevybral, ten může zvolit Cassareciu (těstoviny) s kozím sýrem, sušenými rajčaty, špenátem, červenou cibulkou a krémovou omáčkou s bílým vínem.

Na výběr je ze dvou dezertů: šlehané mascarpone s malinovým kaviárem a čokoládovou drtí nebo zauzená čokoládová pěna se sušenkami.

Máte zajímavé denní menu a chcete k vám pozvat hosty? Napište na info@patriotmagazin.cz.