Gastronomie
25/09/2020 Jaroslav Baďura

Kam dnes na oběd? Na mušle do Guest Restaurant Français!

Na Smetanově náměstí v Ostravě se přesně před rokem usídlili rodilý Angličan Simon a Ostravanka Aneta Guestovi.

A kdo má chuť zakončit pracovní týden opravdu zajímavým jídlem a obejde se výjimečně bez české klasiky, ten by neměl váhat.

Z týdenního menu, které se skládá z polévky, předkrmu, čtyř hlavních chodů a dvou dezertů, si rozhodně vyberete.

Polévkou týdne je Bouillabaisse se slávkami, treskou a kevetou.

Jako předkrm se podává hříbkové fricassée s máslovou omáčkou s bílým vínem a petrželí.

Prvním hlavním jídlem je Cordon Bleu Ballotine se zauzeným bramborovým pyré.

Následují námi doporučené mušle slávky v rajčatové omáčce s bylinkami a česnekovou bagetkou.

Můžete si ale dát také hovězí tacos s jarní cibulkou, koriandrem, rajčetem, chilli, fazolkami, zakysanou smetanou a čerstvou limetkou.

Kdo si stále nevybral, ten může zvolit Cassareciu (těstoviny) s kozím sýrem, sušenými rajčaty, špenátem, červenou cibulkou a krémovou omáčkou s bílým vínem.

Na výběr je ze dvou dezertů: šlehané mascarpone s malinovým kaviárem a čokoládovou drtí nebo zauzená čokoládová pěna se sušenkami.

Máte zajímavé denní menu a chcete k vám pozvat hosty? Napište na info@patriotmagazin.cz.

Sdílejte článek