Kam dnes na oběd? Do Sbeerky na risotto s červenou řepou a šlehaným kozím sýrem
Restaurace Sbeerka se od svého otevření na začátku minulého roku v Ostravě-Porubě stala hitem.
Kuchyni vládne kreativní Martin Grygar, který neustále vymýšlí, jak potěšit a příjemně překvapit náročné hosty, restauraci velí zkušený Roman Šubrt.
Na osmikohoutovém výčepu vždy najdete ležák z různých řemeslných pivovarů a sbeerku oblíbených svrchně kvašených piv stylu ALE, IPA, Stout, nebo Weizen od těch nejlepších minipivovarů nejen z Česka.
Tento týden Sbeerka nabízí v denním menu polévky boršč, kuřecí vývar s masem a fritátovými nudlemi a kulajdu, kterou vřele doporučujeme.
Hosté si mohou vybírat z pěti hlavních jídel (ale stálý jídelní lístek je také k dispozici).
Tým šéfkuchaře Grygara láká na "námi zauzenou masovou sekanou s bramborovou kaší, nakládanou cibulí a okurkami cornichons".
Dále jsou v nabídce řecké bifteki plněné balkánským sýrem a grilovanou zeleninou a s tzatziki, můžete si objednat i risotto s červenou řepou a šlehaným kozím sýrem.
V nabídce je rovněž smažený kuřecí řízek v panko strouhance, šťouchané brambory s jarní cibulkou, rajčatový salát a pro milovníky klasiky je zde tradiční svíčková na smetaně, špekový knedlík, brusinková redukce.
Doporučujeme ochutnat některé z místních piv, pro řidiče mají vždy na čepu pivo bez alkoholu.
Máte zajímavé denní menu a chcete k vám pozvat hosty? Napište na info@patriotmagazin.cz.