Gastronomie
01/11/2023 Václav Menšík

Útulné místo v moderní klinice. V Porubě otevřela nová Kavárna Černá perla

Foto: Vladimír Pryček/Magazín PATRIOT

V přízemí nově zrekonstruované budovy Černé perly vznikla moderní a útulná kavárna. S výběrovou kávou i respektem k ikonické stavbě.

Kavárna Černá perla má otevřeno již několik týdnů, vítá hosty hned vedle vchodu do moderní kliniky. Za jejím vznikem stojí manželé Bědroňovi, kteří si za provozní kavárny vybrali milovnici kávy a zkušenou baristku Soňu Brožovou.

„Chtěli jsme, ať je kavárna v přízemí téhle krásné budovy čistá, důstojná a útulná. Mám moc rád moderní rozverné a živelné kavárny a bistra, ale jsou chvíle, kdy ocením něco úplně jiného, proto jsme chtěli vytvořit tak trochu protiváhu,“ usmívá se Marek Bědroň.

„Autorem interiéru je Pavel Pravda ze společnosti INNEX, který má k designu tak trochu jiný přístup, než je v Ostravě obvyklé, a moje paní,“ upřesňuje Marek Bědroň. Prostor je tak vhodný nejen pro návštěvníky, hledající komfort a klid, ale také pro firemní snídaně nebo menší eventy.

Kavárna má otevřeno v pracovních dnech od 7:30 až 16:00, ale již nyní plánují majitelé organizovat víkendové snídaně nebo brunche. „A taky miluji šampaňské, proto se brzy můžete těšit na několik degustací skvělého šampaňského,“ dodává nadšeně Marek Bědroň.

Kávu na nádherný tří pákový kávovar, který je středobodem kavárny, dodává regionální pražírna Coffe Culture.

„Na mlýnku máme tři druhy kávy na espresso a jeden na filtr. Aby si vybral opravdu každý. Dark Roast je takový usedlejší, hodně čokoládový a hořký. Light Roast je hravější a kyselejší, více v něm vyniká chuť zrna před pražením,“ povídá provozní Soňa, zatímco ochutnáváme latte z jedněch z nejhezčích hrníčků, jaké jsem v Ostravě viděl.

Paní majitelka Martina Bědroňová si nemohla nevšimnout, jak hrníčky zkoumáme a hned vypráví: „Snažíme se nabídnout zákazníkům opravdu to nejlepší. Hrníčky, do kterých připravujeme kávu, byly sponzorem World Latte Art Championship v roce 2023. Jsou navrženy tak, aby déle udržely teplo a jsou širší, aby se do nich lépe kreslil Latte Art.“

Není důvod k pochybám, stejně jako káva v nich, i hrníčky jasně ukazují, že byly vyrobeny opravdu pečlivě.

Kavárna Černá perla nabízí snídaně ze stálého menu, každý týden přidává speciální kreativní snídaňovou nabídku a s nástupem zimy přijde kompletní nové menu. Klasiky jako jsou palačinky, tři vejce do skla nebo granola, tay podávají do 14:00 a po celý den je doplňují zákusky z vlastní výroby a také z malé výrobny ve vesničce Závada na Opavsku.

Ochutnat vše, o čem Martina a Soňa vypráví, je během jediné návštěvy nemožné a řešení je jednoduché. Rozhodně přijdeme znovu! A moc rádi.

„Abych nezapomněl, na jaře chceme otevřít moc hezkou a pohodlnou zahrádku. Na to se těším!“ dodává na závěr naší návštěvy Marek Bědroň, zatímco si do auta bereme ještě jedno espresso s sebou.

Foto: Vladimír Pryček/Magazín PATRIOT
Sdílejte článek