Gastronomie
19/12/2022 Jaroslav Baďura

Obrazem: Vánoční brunch v Bernie's. Svátek dobrého jídla

Tohle dělá jen málo dobrých restaurací.

V neděli 18. prosince se v ostravské restauraci Bernie's sešli hosté, kteří si odmítají připustit, že předvánoční čas je nutně dobou shonu, starostí a stresu.

Přišly rodiny i s dětmi, u jednoho kulatého stolu se sešlo osm přátel a došlo i na předání dárků, byly tu manželské páry i hosté, kteří prostě jen chtěli na chvíli zapomenout na předsváteční shon.

"Připravili jsme na zlatou adventní neděli desetichodové degustační menu ve stylu sněz co můžeš," řekl manažer restaurace Tomáš Taneček.

"Chceme se na závěr roku setkat s našimi stálými hosty, ale poznat i nové, kteří si najdou čas na poklidný nedělní degustační oběd se sklenkou dobrého vína nebo panáčkem našeho vaječného koňaku."

Pohoda, klid, dobré jídlo, přátelé - tak by se ve zkratce dal popsat zážitek, který na hosty v neděli čekal. Po amus bouche, pozornosti z kuchyně v podobě tataráčku s lanýžovým olejem, následovaly mušle svatého Jakuba se strouhaným lanýžem, skvělá a osvěžující variance barevných řep s gorgonzolou, ořechy a ostružinami, dále pak kachní paštika na briošce s nakládanou hruškou.

Menu pokračovalo skvělou rybí polévkou s kořenovou zeleninou, domácí plněnou těstovinou, dalším chodem byla pečená krůta, kterou šéfkuchař naporcoval přímo před zraky hostů.

Nechyběla ani dančí kýta se šípkovou omáčkou a karlovarským knedlíkem, sladkou tečku pak obstarala vánoční štola a zmíněný vaječný koňak.

"Baví mě, když vidím, že si hosté chvíle u nás opravdu dokáží užít," loučil se s hosty vánočního brunche Tomáš Taneček. Další akce v Bernie's podle něj budou brzy následovat.

Sdílejte článek