Gastronomie
15/07/2020 Jaroslav Baďura

Kam dnes na oběd? Na pelmeně a vareniky do Pelmeški!

Podnik založený na pelmeních a varenikách otevřel na jaře roku 2018 v ostravské Českobratrské ulici Martin Štubňa se svou ženou, která pochází z Ruska.

Podnik s názvem Pelmeški již názvem prozrazuje, že jeho hlavním servírovaným pokrmem jsou ruské pelmeně, tedy knedlíčky plněné masem, zeleninou, popřípadě čerstvým sezónním ovocem.

Těsto, z něhož se pelmeně a vareniky vyrábí, je velice podobné těstu na nudle, skládá se tedy z mouky, vajec a kapky oleje. Těsto se vyválí, a poté se z něj udělají malinkaté balíčky s náplní.

V základní nabídce jsou pelmeně sibiřské s náplní z hovězího masa, kuřecí či sladké tvarohové nebo jablečné, dále oblíbené vareniky špenátové či bramborové se sýrem a řada dalších kombinací.

Provozovatelé bistra často přiicházejí se specialitami, tento týden jsou to například pelmeně s náplní z brambor s bryndzou.

Máte zajímavé denní menu a chcete k vám pozvat hosty? Napište na info@patriotmagazin.cz.

Sdílejte článek