Gastronomie
30/10/2023 Petr Sobol

Francouzské croissanty z Ostravy mají úspěch. Croissant House zvažuje franšízy

Foto: se souhlasem Croissant Housu

Jsou to už více než dva roky, co v Ostravě otevřel Croissant House. Od té doby ušel kus cesty.

Ostravský Croissant House provozuje pobočku na Českobratrské ulici. Lidé si ji rychle oblíbili a pomohli firmě k dalšímu růstu. „Začali jsme spolupracovat s několika kavárnami v Ostravě a okolí, rozjeli jsme nový web a brzy začneme spolupracovat i s Rohlíkem, takže naše croissanty dostaneme ještě blíže k zákazníkům,“ řekl pro patriotmagazin.cz Michal Baranec, který Croissant House vede společně se svou manželkou. „Na našem webu si lidé mohou vybrat všechny aktuální příchutě. Mohou si i dopředu zvolit čas, kdy jim je máme dovést,“ dodal.

Francouzské croissanty z Ostravy je možné ochutnat taky v kavárnách Kavalo ve Frýdku-Místku a v Porubě, která otevřela nedávno. Každý den jsou k dostání i v Kostce od Laura Coffee ve Svinově. Manželé Barancovi se svými croissanty čas od času vyrážejí taky na akce mezi lidi. Letos se nárazově objeví na vánočních trzích na Masarykově náměstí v Ostravě. „Nebudeme tam dělat klasické croissanty. Budou teplé, s vanilkovým krémem a polevou,“ prozradil majitel a zakladatel konceptu.

Croissant House dodává své croissanty i na oslavy, firemní akce či večírky. „Na naší pobočce v Ostravě máme jen velké croissanty, během cateringů a na objednávky ale děláme i malé poloviční verze,“ řekl Michal Baranec, který už se se svým týmem chystá na sezonu vánočních večírků.

Během snídaní jdou na dračku croissanty sladké, pak slané. „Děláme okolo pěti druhů slaných croissantů. Ty se během dopoledne prodají,“ prozradil majitel. Ve všední dny tady mají otevřeno do 17 hodin, v soboty do 14. Někdy se však stane, že vyprodají ještě před zavírací dobou. „Během roku jsme naše croissanty museli zdražit. Zákazníkům to ale nevadilo a stále chodili ve stejném počtu, za což jim moc děkujeme," dodal Baranec.

Začátky Croissant Housu byly náročné. Manželé byli neustále v práci nebo pekli croissanty. Teď už pod sebou mají zaměstnance, na které se mohou stoprocentně spolehnout. „Na začátku to bylo těžké. Spali jsme dvě hodiny, ale stálo to za to. Lidem chutná, vracejí se, nese to ovoce. Díky naším zaměstnancům už máme volnější ruce,“ svěřil se Baranec, který tak může spřádat další plány. „Rádi bychom rozjeli franšízy. V Ostravě už další pobočku otvírat nebudeme, ale láká nás Olomouc nebo Brno. Nabídku máme i na Slovensku, kde přemýšlíme o menší pekárně,“ prozradil.

Jednu pobočku Croissant House otevřel také v ostravském Avionu, tam se ale croissantům nevedlo, a tak v něm manželé svůj krámek po pár měsících zavřeli. Jeden nezdar je ale v dalším rozmachu nezastaví.

Foto: se souhlasem Croissant Housu

Sdílejte článek