Nejnovější zprávy: Stíny horkého léta využily krásy Štramberka i okolí ​Zámek v Raduni slaví 700 let festivalem plným chutí a vůní

Gastronomie

​Bernie’s má nového šéfkuchaře s hvězdnou kariérou

Ostravská restaurace Bernie’s angažovala nového šéfkuchaře. Milan Loskot tráví v Ostravě všední dny, na víkend se vrací do Prahy.

Foto: Vladimír Pryček

„Vyučil jsem se v teplickém divadle na severu Čech, kde jsem se i narodil a vystudoval jsem tam také hotelovou školu. Jako kuchař jsem začínal na obyčejných místech, kde se člověk vyvaří a později jsem se jako šéfkuchař vrátil zpět do teplického divadla,“ řekl Milan Loskot.

Pak jste se ale vydal do Prahy.
Působil jsem tam dvanáct let. Začal jsem ve Staroměstské restauraci a odtud už to šlo jen nahoru. První dvě sezóny jsem byl v Grosetto Marině, odtud jsem pokračoval do hotelu Four Seasons. Později jsem s Richardem Fuchsem otevíral CottoCrudo, kde mě pasovali rovnou na sauciera. Po dvou letech jsem šel opět dál. Chvilku jsem pracoval pro Grosseto, protože jsem měl dobrý vztah s majiteli a rovněž s šéfkuchařem Pavlem Roubíčkem. Další čtyři roky jsem pak pracoval pro společnost La Collezione Riccarda Lucqueho. Do ostravského Bernie‘s jsem ale jezdil vypomáhat od samotných počátků podniku.

Jaký je dnes váš úkol v Bernies?
Momentálně jsem šéfkuchař, ale rád bych dělal vlastní domácí pečivo a celkově bych chtěl vše vylepšit.

Restaurace Bernie‘s je dnes již na velmi vysoké úrovni, myslíte si, že je ještě stále co zlepšovat?
Pořád je co zlepšovat. Nerad bych se zaměřil na to, že jsme nejlepší a stagnoval na místě.

Plánujete dělat něco jinak?
Postupně bych moc rád vyzkoušel mnoho věcí, ale stále se budeme soustředit na Itálii.

Dostanete se tady i k vaší oblíbené cukrařině?
Jsem tady dva měsíce a dostal jsem se k tomu poprvé až teď. Je to náročné. Snažíme se sestavit tým, začátkem týdne jsem rozjížděl nové menu, takže bylo velmi náročné to dát vše papírově dohromady. Je velmi těžké nastoupit do nového. Jsou tady lidé, kteří jsou zvyklí na určité věci a je náročné je některé věci přeučovat.

Jak to bude s vaší pracovní dobou?
S majitelem jsme se domluvili na tom, že se budu snažit pracovat od pondělí do pátku, ale víkendy budu trávit se snoubenkou v Praze.

Nezvažovali jste, že byste se přestěhovali do Ostravy?
Zatím to neplánujeme. Moje snoubenka má v Praze přeci jenom dobrou práci a tady by si pravděpodobně pohoršila. Nikdy ale neříkej nikdy.

Reklama ×