Útulné místo na kraji lesa. Starobělská koliba vzkvétá a buduje nové prostory
Psal se rok 2017, když Starobělský pivovar koupil objekt Starobělské Koliby. Ta od té doby jen vzkvétá.
Starobělská Koliba, která leží na kraji hojně navštěvovaného Bělského lesa, láká lidi z Ostravy i okolních měst. Není divu, nabízí útulné prostředí a velmi příjemnou atmosféru.
Vždy tomu tak ale nebylo. Kdysi tento objekt sloužil diskotékám, večírkům či zábavám. Pak ale Kolibu získal Starobělský pivovar a začaly se dít věci.
„V té době odstartovala kompletní rekonstrukce, vybudovala se restaurace, kuchyň, zastřešená terasa i dětské hřiště. Ušli jsme ohromný kus cesty,“ řekl pro patriotmagazin.cz provozní Starobělské Koliby Lukáš Brabec. Tím ale proměna nekončí. V současné době totiž probíhají v horním patře Koliby další úpravy, díky nimž vznikne úplně nový salonek, který bude sloužit pro svatby, oslavy, firemní večírky, ale taky další menší i větší společenské akce. „Chtěli bychom otevřít na jaře. Plánujeme, že už na léto budeme tento prostor lidem nabízet,“ dodal Brabec.
Jen v tomto roce se v Kolibě odehrálo okolo třiceti svateb. Nový prostor toto číslo ještě navýší. „Chceme se dostat do podvědomí jako oblíbené svatební místo. Pořád jsme v Ostravě, v dobré dostupnosti, ale taky hned na kraji lesa, v přírodě. Je tady klid a příjemně,“ nalákal Brabec všechny zájemce.
Lukáš Brabec. Foto: se souhlasem Starobělské Koliby
Vyhlášená je rovněž místní kuchyně, která se zaměřuje především na české speciality. Na čepu jsou piva ze Starobělského pivovaru a Haxny, která se specializuje na vysokooktanová piva. A nechybí ani pivní chuťovky. Během zimy v Kolibě chystají i speciální týdny. „Jednou to jsou rakouské, jindy sýrové speciality nebo třeba burgery,“ upřesnil Brabec. V lednu v této tradici budou pokračovat. „Odstartujeme novoročním brunchem,“ doplnil provozní.
V plánu je i nové dětské hřiště
V letních měsících je tu spousta cyklistů a terasa Koliby praská ve švech. „Do budoucna bychom rádi vylepšili i naše dětské hřiště,“ prozradil Brabec, který se v gastronomii pohybuje už 25 let. Začínal jako kotelník a vypracoval se až na pozici manažera provozu. „Nacházíme se na strategickém místě, které propojuje Dubinu, Výškovice a Zábřeh. Míří k nám spousta lidí a my děláme maximum pro to, aby se u nás cítili dobře, aby jim chutnalo a rádi se k nám vraceli,“ dodal.
Starobělská Koliba má ve všední dny otevřeno od 11 do 22 hodin, v soboty je v provozu do půlnoci a v neděle do devíti do večera. „Máme za sebou šest let a máme radost z toho, jak nás lidé vnímají. Pamětníci ví, jak to vypadalo předtím a jak Koliba vypadá teď. Všichni jsou nadšení,“ uzavřel Lukáš Brabec.