Gastronomie
02/11/2022 Petr Sobol

Stračena v centru Ostravy otvírá novou restauraci. Vsadí na domácí italské těstoviny

Nejdřív ubytování, pak vlastní pekárna s kavárnou a cukrárnou a teď i restaurace Stračena City. Atraktivní projekt, který v centru Ostravy vytvořila Stračena, je hotový.

Stračena obsadila objekt na ulici 28. října, kde před lety býval McDonald’s. Nedávno tam vybudovala apartmány a pak k nim přidala i pekárnu s cukrárnou a kavárnu. „Tento koncept nás vždy lákal, řemeslná pekárna nám v našem portfoliu chyběla,“ říkal pro patriotmagazin.cz manažer skupiny Stračena Tomáš Cahlík.

Tím ale plány Stračeny v centru Ostravy neskončily – pomyslnou třešničkou na dortu je totiž nová restaurace Stračena City, která se otevře v pátek. „Chtěli jsme otevřít už o něco dříve, ale opozdila se nám technologie do kuchyně. Teď už jsme však nachystaní a těšíme se na první hosty,“ prohodil Cahlík.

Stračena v Ostravě působí na více místech. Má svůj Pub v Pustkovci, Výškovicích nebo Stračenu Garden ve Svinově. „V centru jsme ale chtěli něco jiného. Vsadili jsme tedy na výrobu našich domácích těstovin a vše okolo nich,“ prozradil Tomáš Cahlík. Restaurace Stračena City bude jako první nabízet i polední meníčka. Výjimečnost obědů přes poledne vidíme v italském bufetu, který umožní výběr domácích italských těstovin a ingrediencí, které si mohou zákazníci namíchat dle své chuti a libosti. V nabídce restaurace budou i naše steaky. Lidé je mají rádi a my je o ně nechceme ochudit,“ dodal manažer skupiny.


Foto: Tomáš Cahlík

Nová restaurace se nachází hned za pekárnou, kterou si lidé od jejího otevření rychle oblíbili. Kromě lákavého menu restaurace vsadila i na otevřenou kuchyň, takže návštěvníci kuchařům uvidí přímo pod ruce. „Bude to velké gastronomické představení. Stejně to funguje taky u pekárny – naše pekaře vidíte přímo v akci, třeba jak dělají těsta,“ láká Cahlík návštěvníky do nové restaurace, která bude mít otevřeno každý den od 11:30 do 22 hodin.

Stračena má nyní v nabídce čtyři restaurace, dva hotely, pekárnu s cukrárnou a kavárnou nebo vlastní farmářskou prodejnu. Může se tedy ještě někam vůbec posunout? „Letos už ne, ale co bude dál, to uvidíme. Novým věcem se nebráníme,“ uzavřel Cahlík.

Sdílejte článek
zavřít reklamu
Reklama