Gastronomie
14/09/2023 Petr Sobol

Grill House má novou terasu s výhledem na srdce Poruby, chystá i grilovačky

Radek Onger

Ostravský Grill House se stal od svého otevření oblíbeným místem na gastromapě Poruby. Jedna věc mu ale chyběla. Terasa!

Grill House otevřel v těžkých koronavirových časech. Pamatuje několik zavření i otevření, takže až od loňského roku jede bez zastavení. Nedávno však musel podnik na několik dní své brány opět zavřít. Nemohla za to ovšem žádná krize, ale stavba nové terasy.

„Uvnitř máme klimatizované prostory, lidé ale během teplých dní chtějí sedět venku. Proto máme velkou radost, že se nám terasu konečně povedlo dotáhnout do konce,“ řekl pro patriotmagazin.cz majitel podniku Radek Onger.

Na terase je deset stolů. Polovina z nich je pro dvě osoby, druhá půlka pro čtyři. Takže dohromady 30 míst. „Terasa se bude zastřešovat proti dešti, zvažuji taky vyhřívání, díky kterému by lidé mohli sedět venku i během podzimu,“ prozradil Onger. Na terase se bude také grilovat. „Mělo by to být něco jednoduchého. Menší porce k pivku,“ dodal majitel.

Přidanou hodnotou terasy je pohled, který nabízí na porubskou Hlavní třídu i na travnatou plochu u Francouzské ulice, o které se mluví jako o srdci Poruby. „Je tady soukromí a klid. Působí to vážně příjemně,“ rozhlédl se Onger.

Grill House otevírá od pondělí do čtvrtku v 15 hodin, v pátky a během víkendu má otevřeno už od 11:30. Podnik je laděn v americkém stylu a jeho interiér zdobí býčí hlavy. Sází tady hlavně na čerstvost masa a jeho správnou přípravu.

Jídelnímu lístku dominují burgery a hranolky podle tradičního belgického receptu. Oblíbené jsou taky místní steaky nebo žebírka. Na své si přijdou i vegetariáni, kteří mohou ochutnat grilované sýry či saláty. V ostravském Grill Housu se pořádají také akce nebo oslavy.

„Kdysi to byl škaredý objekt se starou hospodou. Teď jsme nahoře my, dole barber shop, bude se dělat i nová fasáda. Jsem rád, že to jde správným směrem,“ uzavřel Onger.

Sdílejte článek