Byznys
06/02/2017 Tomáš Svoboda

Zcela nový koncept v centru Ostravy: chystá se otevření Superfood baru!

V prostorách zrekonstruovaného Kampus Palace na ostravském Smetanově náměstí se již brzy otevře další nový podnik. Půjde o Superfood Bar založený podle konceptu moderní "raw&vegan" restaurace s fresh barem a širokým výběrem rostlinných jídel.

Za vznikem nového místa na gastronomické mapě Ostravy stojí mladí podnikatelé z firmy Black Kale, kteří po necelých dvou letech fungování přesouvají svoji provozovnu z Hněvošic u Opavy do samého centra regionu.

„Myslím, že do Ostravy přinášíme nový vítr, něco zcela nového, na co lidé už dlouho čekají. Doteď jsme hlavně vyráběli a rozváželi. Ale nám i zákazníkům osobní kontakt strašně chyběl. Stěhujeme celý náš současný provoz a věříme, že se z našeho podniku stane multifunkční místo, které bude vynikat zejména vlastní produkcí,“ vysvětluje Daniel Škubal, který tvoří úspěšnou podnikatelskou dvojici společně se svojí partnerkou Andreou Bitomskou.

Na trh vstoupili se sortimentem bio šťáv lisovaných za studena a „raw“ dortů, avšak jejich nový koncept situovaný do prostor Kampus Palace bude mít širší záběr. Jeho součástí bude obchod a fresh bar s jejich produkty, v plánu je však také nabídka jídel plných tzv. superpotravin nebo inspirovaných zahraničním, například Bali nebo Kanadou.

„Lidé se u nás mohou stavit na funkční snídani i na lehký, nutričně výživný oběd, ale také na večeři. Jiné místo, které je čistě zaměřené na raw a vegan kuchyni, se bude v Ostravě večer hledat jen velmi těžko. Nebudou u nás ovšem pouze netradiční věci. Chceme vynikat i nabídkou kvalitní kávy a vína,“ doplňuje nadšenec pro zdravý životní styl s tím, že káva bude exkluzivně pražena pouze pro jejich podnik a víno zase bude v certifikované bio kvalitě.

Nové místo nejen pro vegany a vegetariány

Zakladatelé Superfood Baru věří, že si k nim najdou cestu lidé, kteří si chtějí zpestřit jídelníček a cítit se lépe. Nechtějí cílit pouze na vegany nebo vegetariány. Jejich vizí je být otevření pro všechny, a to každý všední den od 7 do 19 hodin, v sobotu pak od 11 do 19 hodin, což dosud v centru není zcela obvyklé, avšak poptávka sílí.

„Naším cílem je, aby se lidé u nás cítili velmi dobře a klidně tady strávili i několik hodin s přáteli, rodinou nebo pracovně. I proto jsme nechali zabudovat opravdu velké množství zásuvek pro elektroniku. Budeme pořádat také různé semináře a workshopy. Zkrátka tvořit komunitu, kterou to bude zajímat a bavit,“ říká Daniel, který plánuje také letní venkovní posezení na zahrádce v kampusové dvoraně.

Zdravě se bude jíst taky v menze

Umístění jejich provozovny a moderního podniku v jednom právě do ostravského Kampus Palace, který byl dokončen během loňského léta, bylo podle něj dílem velké náhody.

„Když jsme se o tom místě dozvěděli, ani minutu jsme neváhali a hned jsme se spojili s jeho manažerkou. Byla to pro nás jasná volba. Kampus vystupuje jako luxusní rezidence pro studenty a samotné místo naproti Divadla Antonína Dvořáka je kouzelné a má velkou historii,“ netají zástupce Black Kale radost z lokality, která má velký potenciál do budoucna oživit a zkrášlit centrum Ostravy.

Jak dále doplnil, díky rozhodnutí otevřít Superfood Bar se jim dodatečně naskytla také spolupráce s Ostravskou univerzitou, která bude mít v kampusu od března novou menzu pro své studenty. „Dostali jsme příležitost pro ně zaštítit menzu v souvislosti se zdravou výživou. Když si to uvědomím, tak asi budeme první raw a vegan menza v Česku. Je to sice velká příležitost, ale také zodpovědnost,“ uvědomuje si Daniel.

Realizace celého projektu, který probíhá od loňského srpna, spěje postupně do finiše. Oficiální otevření nového podniku, který bude první svého druhu v Ostravě, je plánováno již na 1. března. Kapacita je zatím nastavena na 30 až 40 míst, po definitivním dotvoření interiéru by jich mělo být více než čtyřicet.

Sdílejte článek