Gastronomie
02/11/2022 Petr Sobol

Stračena v centru Ostravy otvírá novou restauraci. Vsadí na domácí italské těstoviny

Nejdřív ubytování, pak vlastní pekárna s kavárnou a cukrárnou a teď i restaurace Stračena City. Atraktivní projekt, který v centru Ostravy vytvořila Stračena, je hotový.

Stračena obsadila objekt na ulici 28. října, kde před lety býval McDonald’s. Nedávno tam vybudovala apartmány a pak k nim přidala i pekárnu s cukrárnou a kavárnu. „Tento koncept nás vždy lákal, řemeslná pekárna nám v našem portfoliu chyběla,“ říkal pro patriotmagazin.cz manažer skupiny Stračena Tomáš Cahlík.

Tím ale plány Stračeny v centru Ostravy neskončily – pomyslnou třešničkou na dortu je totiž nová restaurace Stračena City, která se otevře v pátek. „Chtěli jsme otevřít už o něco dříve, ale opozdila se nám technologie do kuchyně. Teď už jsme však nachystaní a těšíme se na první hosty,“ prohodil Cahlík.

Stračena v Ostravě působí na více místech. Má svůj Pub v Pustkovci, Výškovicích nebo Stračenu Garden ve Svinově. „V centru jsme ale chtěli něco jiného. Vsadili jsme tedy na výrobu našich domácích těstovin a vše okolo nich,“ prozradil Tomáš Cahlík. Restaurace Stračena City bude jako první nabízet i polední meníčka. Výjimečnost obědů přes poledne vidíme v italském bufetu, který umožní výběr domácích italských těstovin a ingrediencí, které si mohou zákazníci namíchat dle své chuti a libosti. V nabídce restaurace budou i naše steaky. Lidé je mají rádi a my je o ně nechceme ochudit,“ dodal manažer skupiny.


Foto: Tomáš Cahlík

Nová restaurace se nachází hned za pekárnou, kterou si lidé od jejího otevření rychle oblíbili. Kromě lákavého menu restaurace vsadila i na otevřenou kuchyň, takže návštěvníci kuchařům uvidí přímo pod ruce. „Bude to velké gastronomické představení. Stejně to funguje taky u pekárny – naše pekaře vidíte přímo v akci, třeba jak dělají těsta,“ láká Cahlík návštěvníky do nové restaurace, která bude mít otevřeno každý den od 11:30 do 22 hodin.

Stračena má nyní v nabídce čtyři restaurace, dva hotely, pekárnu s cukrárnou a kavárnou nebo vlastní farmářskou prodejnu. Může se tedy ještě někam vůbec posunout? „Letos už ne, ale co bude dál, to uvidíme. Novým věcem se nebráníme,“ uzavřel Cahlík.

Sdílejte článek