Nejnovější zprávy: Legenda brazilské hudby poprvé v Česku. Gilberto Gil vystoupí na Colours of Ostrava Lidé v kraji chtějí řešit klima. Průzkum však ukázal, že neví, co mají dělat

Gastronomie

Stračena otevřela v centru Ostravy pekárnu s cukrárnou. Co nová restaurace?

Pokud jste v těchto dnech procházeli centrem Ostravy, nejspíš jste si toho všimli taky. Na ulici 28. října stojí kráva, která láká k návštěvě nové provozovny Stračena Bakery.

Foto: Tomáš Cahlík

Stračena expandovala do centra Ostravy. Nedávno na ulici 28. října otevřela apartmány a před pár dny k nim přidala i pekárnu s cukrárnou a kavárnu. „Tento koncept nás vždy lákal, řemeslná pekárna nám v našem portfoliu chyběla,“ řekl pro patriotmagazin.cz manažer skupiny Stračena Tomáš Cahlík.

Stračena Bakery připravuje vlastní čerstvé pečivo. V nabídce má rohlíky, italský chleba, bagety, sladké koláče nebo zákusky. Nechybí ani výborná káva a domácí čaje, na pultech jsou i domácí těstoviny a plánují se taky croissanty nebo skořicové šneky. „Aktuálně máme okolo patnácti produktů. Máme tady stroje, všechno si děláme sami. Jen cukrářské výrobky bereme zatím od okolních lokálních cukrářů,“ prozradil Cahlík.

Nová pekárna od Stračeny je v centru zatím jen krátce, lidé si ji ale rychle oblíbili. „Začínají se k nám vracet. To je pro nás signál, že to děláme dobře,“ těší Tomáše Cahlíka.

Řemeslná pekárna je dalším dílem do skládanky, kterou Stračena dává v centru Ostravy dohromady. Už od června je totiž v provozu ubytovací komplex, který nabízí standardní dvoulůžkové pokoje i dva velké apartmány se saunou. „Ubytování je hodně vytížené. Je vidět, že jsme nešlápli vedle,“ dodal manažer celé skupiny, který je rád, že se do centra města zase vrací život. „Dokončuje se univerzita, Nové Lauby, jsou tady i další projekty. Cítíme, že centrum ožívá, rádi k tomu přispějeme,“ usmál se.

Ve druhé polovině října by Stračena navíc měla ve stejném prostoru otevřít novou restauraci. „Chtěli jsme se trochu odlišit od našich pubů. Víme, že lidé mají rádi naše steaky, o které tady samozřejmě nepřijdou. Ale základem nové restaurace budou domácí těstoviny a vše okolo nich," nechal nás Cahlík nahlédnout pod pokličku.

Restaurace bude mít otevřenou kuchyň, takže návštěvníci kuchařům uvidí přímo pod ruce. „Bude to velké gastronomické představení. Stejně to funguje taky u pekárny – naše pekaře vidíte přímo v akci, třeba jak dělají těsta,“ nalákal zvědavce Cahlík.

Stračena Bakery má ve všední dny otevřeno od 8 do 17 hodin, v sobotu je v provozu od 8 do 12.

Fotogalerie

Autor: Petr Sobol a Tomáš Cahlík