Gastronomie
20/06/2023 Petr Sobol

Šéf exkluzivně. Pohlreich promluvil o franšíze s Mama's i svém vztahu k Ostravě

Mama’s Burger se spojilo se šéfkuchařem Zdeňkem Pohlreichem, se kterým vstupují na trh s novou franšízou. Chystají taky kontejnery na klíč nebo produkty pro retailový prodej.

Známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich dorazil v neděli do Ostravy, kde představil nově vznikající koncept s Mama’s Burger, o kterém jsme na našem webu už psali. Co všechno se chystá? Čím ho Mama’s zaujalo? A jaký má vztah k Ostravě? Nejen o tom šéf promluvil v rozhovoru pro patriotmagazin.cz.

Mama’s Bistru jste v pořadu Ano, šéfe! udělil tři hvězdy. Bistro od té době jede na velké vlně a společně s vámi založilo novou firmu. Jednalo se tehdy o nejlepší epizodu ze všech?

Těch povedených dílů bylo víc, ale tento má přímou vazbu na realitu. Kluci mi říkali, že pokaždé, když se tento díl reprízuje, se to v jejich bistru obchodně projeví. To byla myšlenka, která nám v hlavě dřímala. Aby zkrátka to, co jsme dělali, šlo přetavit do reálného života. A to se tady stalo.

Čím vás v Mama’s zaujali?

Jsou to správní ostravští chlapci. My Pražáci máme někdy pocit, že se vše děje jen v Praze, to už ovšem dneska neplatí. Dobré jídlo a pití je k mání leckde. Hlavně si myslím, že kvalita jejich práce mluví za vše. Na první pohled je vidět, že to dělají dobře.

Kdy vznikl nápad, že se spojíte dohromady?

Hráli jsme si s tím pár let. Přišel do toho covid, takže se vše zpomalilo. Ovšem na tom, že bychom spolu něco měli dělat, jsme se rámcově shodli už před pár lety. Nějakou dobu trvalo, než jsme celý projekt uvedli do života, ale teď už je to tady a není cesta zpátky.

Co od vzájemné spolupráce čekáte?

Očekávám, že se nám povede franšíza dobře nastartovat. Že dobré hamburgery nebudou jen výsadou jednoho města, ale že je budeme schopni dostat na více míst v republice. Myslím, že podmínky, které nabízíme, jsou férově nastavené.

S gastronomií máte obrovské zkušenosti, do franšízy ale jdete poprvé. Víte, co vás čeká?

Zavést do života novou franšízu není žádná sranda. Je tady spousta věcí, které se musíte naučit. V zásadě je to ovšem pořád obchod.

Jaká bude vaše role?

Já budu působit jako propagátor a někdo, kdo se bude snažit využít svůj mediální dosah. Je třeba, abychom informace přenesli správným způsobem k zákazníkovi. Asi bych měl být taky někdo, kdo se bude pokoušet přispět svými idejemi k rozvoji firmy.

Když přijedete do Ostravy, jdete na burgery k Mama’s?

Kam jinam bych chodil? To je jasné.

Jak na vás Ostrava působí?

V Ostravě mám ještě další obchodní aktivitu. Je důležité, že na Ostravsku se lidé ještě živí prací a že to není tak složité, jako to bývá v Praze.

Spousta lidí stále říká, že Ostrava je v gastronomii hodně pozadu za Prahou a Brnem. Mají pravdu?

Já si to úplně nemyslím. Trh si nějakou pozici najde. Věřím, že tam, kde je vůle dělat věci dobře, se cesta najde vždy.

Takže jde Ostrava správným směrem?

O tom nepochybuju. Z hlediska zábavy a lepšího životního stylu Ostrava už dávno není jen Stodolní ulicí. Děje se tady strašná spousta věcí. Když se na Ostravu dívám zvenku, tak na mě působí hodně sympaticky.

Máte taky nějaké oblíbené místo?

Většinou tady jezdím jen na otočku. Ostravu tedy tolik zmapovanou nemám a gastronomický vztah mám jen s kluky z Mama’s. Máme dobrou spolupráci a těším se, co bude dál.

Sdílejte článek