Radek Kašpárek: Jsem hrdý Ostravák, p*čo! není nadávka
Uznávaný šéfkuchař Radek Kašpárek už brzy v Praze otevře novou restauraci s názvem 420.
Nová Kašpárkova restaurace bude největším projektem jeho dosavadní kariéry. Restauraci na Staroměstském náměstí otevře na přelomu listopadu a prosince. „Pokud si u nás dáte rakvičku, tak bude sice bez šlehačky, ale servírovaná v malých, na míru vyrobených rakvích,“ řekl Kašpárek pro forbes.cz.
Restaurace 420 bude třikrát větší než další Kašpárkův pražský podnik Field, který má michelinskou hvězdu. Pracovat v ní bude 22 kuchařů, které povede šéfkuchař Marek Komínek.
Ve „čtyřistadvacítce“ budou připravovat obědová menu, která se budou skládat z předkrmu, polévky, masového jídla i vegetariánského chodu. „Za jídlo ve 420 zaplatíte od 320 korun za předkrm a 590 za hlavní chod. Slibujeme vám velké porce, chceme, aby se sem lidé chodili pořádně najíst,“ prozradil Kašpárek. Chybět nebude ani zmrzlinový pohár s posypkami. „Pořídili jsme zmrzlinovací stroj, protože jsme chtěli vytvořit poctu polárkáči, který jsme dostávali od rodičů v dětství za odměnu,“ dodal jeden z porotců televizní show MasterChef Česko.
Kašpárek se v pražském podniku bude inspirovat i svou Ostravou. „Kdo mě alespoň trochu zná, ví, že jsem fanouškem Baníku. Hrdý Ostravák, pro kterého výraz p*čo! není nadávka, ale způsob života. Takovou esenci chci dostat do čtyřistadvacítky,“ uzavřel.