Gastronomie
18/06/2023 Petr Sobol

Frankie’s Pub jede. Rozzářil zahrádku a oživil prostor před Karolinou

V centru Ostravy se nachází spousta podniků se zahrádkami. V těsné blízkosti Nové Karoliny je ale jediný – Frankie’s Pub. A na místní zahrádce to opravdu žije.

Brzy tomu bude rok, co ve Frankie’s Pubu začali úřadovat dva dlouholetí partneři. Ondřej Dubjel a Sabina Milerová, kteří bydlí hned vedle, tušili, že toto místo má velký potenciál. A to se jim brzy potvrdilo.

„Jsme z branže a děláme to srdcem, pro lidi,” říkali poté, co Frankie’s převzali. Jejich podnik se od té doby hodně zvedl. „Šli jsme nahoru. Dokonce rychleji, než jsme sami čekali,“ shodli se.

Frankie’s Pub sází na poctivou kuchyni. V nabídce má české pokrmy, kolena, žebra nebo křidélka. A taky burgery od Mama’s, na které vlastní franšízu. „Ty v nabídce určitě zůstanou, ale plánujeme i další burgery od nás. Budou však trochu jiné, hodně si dáme záležet na vizáži a stylu,“ prozradil pro patriotmagazin.cz Dubjel.

Frankie’s Pub je jediným podnikem v bezprostřední blízkosti Nové Karoliny a Trojhalí. Naproti navíc roste nová Organica. „Pátky a soboty máme plné, hodně lidí k nám chodí i na meníčka,“ potěšilo partnery. V teplých dnech to žije i na zahrádce. „Letos jsme si ji pořádně vymazlili. Zasadili jsme kytky, nakoupili dekorace, vážně jsme si na tom dali záležet. Lidé se tady cítí útulně, z čehož máme velikou radost,“ prozradila Sabina Milerová. K úplně dokonalosti jí chybí jediné: „Aby přítel pověsil světýlka. Pak to bude celé krásně svítit.“

Ondřej zároveň začíná připravovat nový jídelní lístek. A v nabídce už jsou i nové letní drinky. „Třeba nové giny, okurkový vinný střik nebo třpytivý Aperol Spritz,“ doplnila Sabina.

Další novinkou Frankie’s Pubu jsou piknikové koše, které „ukrývají“ deku, skleničky, láhev alkoholického nebo nealkoholického sektu, misku nachos, tapas, bagetu, makronky nebo jahody s čokoládou. „Rozjeli jsme je teprve nedávno, lidem se ten nápad ale líbí. Mohou si s koši udělat piknik někde v Ostravě, ale mohou si je také odvést kamkoliv jinam. Půjčujeme je na 24 hodin,“ řekla Sabina. „Rádi připravíme i piknik na míru, pro jakýkoliv počet osob a k jakékoliv události, ať už jde o žádost o ruku, rozlučku se svobodou nebo oslavu narozenin,“ dodala.

Ondřej se Sabinou v gastronomii společně podnikají už řadu let. Prošli několika podniky a na klíč nabízí také cateringové služby na svatby, oslavy, konference nebo společenské akce. Pravidelně spolupracují také s Ostravskou univerzitou a jejím novým City Campusem. „Nenudíme se. Ale hlavní je, že nás to baví," usmáli se.

Sdílejte článek