Gastronomie
13/03/2024 Petr Sobol

CukroBaron má velké plány. Chce vybudovat vlastní království

Foto: Vladimír Pryček

CukroBaron se zabydlel na Zámeckém náměstí ve Frýdku-Místku. Už brzy by však chtěl expandovat i dál.

Značku CukroBaron založili tři společníci. Jedním z nich byl Michal Kafka, který je v čele dodnes. CukroBaron nejdřív pekl jen pro ostatní podniky, pak se usadil v bývalé frýdecko-místecké Zámecké cukrárně (dnešní CukroBaron), ve které nabízí své luxusní dezerty. Jsou bezlepkové a mají stále více spokojených zákazníků. Taky jsou dražší a stojí zpravidla přes sto korun.

CukroBaron už se stal na trhu známou značkou a Kafka proto plánuje další expanzi. Se značkou má velké plány, které rozdělil do tří různých sfér.

Jednou z nich je franšíza. „Postupně budujeme naši značku a identitu. Myslím, že je to směr, který by mohl fungovat,“ řekl Kafka pro patriotmagazin.cz. Vznik franšíz, které by se mohly rozšířit po celé republice, je však podmíněn jinou věcí. CukroBaron chce vybudovat vlastní výrobní halu. „Při naší současné kapacitě můžeme navázat spolupráci zhruba se 60 až 70 kavárnami, restauracemi či hotely. S výstavbou haly to bude nekonečno, všechno bude rázem jednodušší,“ dodal.


Foto: Vladimír Pryček

CukroBaron podniká ve Frýdku-Místku. Tedy ve stejném městě, odkud je i Marlenka. Ovšem zatímco ta se nikam stěhovat nehodlá, CukroBaron se změně nebrání. „Určitě nechci stavět halu v Praze, hodně zajímavá by však byla Olomouc. Je na spojnici s Rakouskem, Polskem a Slovenskem, kousek je to do Ostravy, Brna i Prahy,“ prozradil.

Pokud vše půjde tak, jak si přeje, tak by novou halu mohl začít stavět na začátku příštího roku s tím, že hotovo by mohlo do roku 2028. „Uvidíme, jak vše půjde. Chceme v hale mít výrobnu, sklady, kanceláře a taky důstojnou předváděcí místnost, kde se budou konat taky kurzy, školení a další zajímavé akce. Chci, aby to bylo krásné,“ svěřil se Kafka.


Foto: Vladimír Pryček

Třetí novinka, kterou CukroBaron plánuje, je nejaktuálnější. Na trh uvede svůj nový produkt, se kterým zamíří do všech velkých obchodních řetězců. „Bude to čokoládový dezert, v jednom balení bude šest kusů. Začneme tímto a uvidíme, kam se postupně dostaneme,“ řekl Kafka, který věří, že s touto novinkou přijde nejpozději do poloviny letošního roku. „Tím si zajistíme dlouholetou stabilitu, aby příjmy nepršely jen z jednoho směru. Pak můžeme navázat halou a franšízami. Myslím, že náš koncept má hlavu a patu,“ doplnil.

Změny se dotknou i samotné frýdecko-místecké kavárny CukroBaron, která sídlí v historickém a 750 let starém objektu. Kafka teď chystá rekonstrukci, díky níž kavárna dostane útulný a moderní nádech, v budoucnu se ale možná přestěhuje jinam. „Až budeme mít halu, tak můžeme jen někam zavážet. Taky můžeme jít někam do nájmu, můžeme zůstat i tady. Teď uděláme rekonstrukci a uvidíme, co se stane v budoucnu,“ uzavřel.


Foto: Vladimír Pryček

Sdílejte článek