Beskydský pivovárek chystá novinku, bude stáčet piva do lahví a plechovek
Beskydský pivovárek, který sídlí v Ostravici, chystá zásadní novinku. V příštím roce začne stáčet pivo do lahví a plechovek.
Oblíbený Beskydský pivovárek před časem oslavil deset let. A za tu dobu se v něm událo opravdu hodně…
Už dříve si tady pořídili vlastní zásobník na slad, přidali krytou venkovní terasu i stojany na kola pro cyklisty. Následně se vybudovala nová větší restaurace s kachlovými kamny a vlastní kuchyní. Otevřelo se také Návštěvnické centrum Stodola s vnitřním i venkovním pódiem, kde probíhají oblíbená hudební a divadelní vystoupení.
V areálu pivovárku vznikl švestkový sad, v pivovarské zahradě a skleníku pěstují vlastní zeleninu a chovají tady taky včely, jejichž med je součástí Medového ležáku. Pivovárek vyrábí i domácí sýry a celkově se podílí na životě v obci pod Lysou horou.
Nové logo Beskydského pivovárku
Před pár měsíci pivovárek proměnil své logo, kterému nyní dominuje půllitr s beskydským pivem. „Nejednalo se však pouze o změnu loga, následně to reprezentovalo změnu kompletní sady etiket, podtácků, pivního skla, ostatních propagačních předmětů a také vizáže celého pivovarského areálu,“ uvedl pro patriotmagazin.cz majitel Beskydského pivovárku Dušan Holý.
Svatomartinské hody
V nabídce restaurace dominují české klasiky. Do Beskydského pivovárku nastoupil taky nový provozní Ondřej Konya, jenž několik let působil v Anglii, kde se stal dokonce zástupcem šéfkuchaře. Do Beskyd ho přivedla nová výzva. „Taky to byla možnost odlepit ruce nejen od hrnce a začít si to dělat tak nějak po svém,“ dodal.
Ve čtvrtek 9. listopadu v pivovárku startují svatomartinské hody, které potrvají čtyři dny. Obsahují paštiku z husích jater, domácí chléb s pivním mlátem konfit, husí stehno s červeným zelím a pivovarský bramborový knedlík, jablka v županu a k tomu degustaci místního Svatomartinského speciálu. Do konce roku tady proběhnou taky dvě zabíjačky (17. listopadu a 29. prosince).
Nová technologie
V současné době se v Beskydském pivovárku chystají i na jednu zásadní investici. „Chystáme nákup a zprovoznění nové linky na stáčení lahví a plechovek. Plechovky jsme dosud neměli a láhve jsme stáčeli ručně, teď už to u nás ale bude fungovat jako ve 21. století,“ řekl majitel Holý. V pivovárku zůstanou i klasické PET lahve, jejich produkce ale bude snížena na minimum.
Beskydský pivovárek se v současné době nachází na hranici kapacity 8000 hektolitrů piva. „Na tom se nic měnit nebude, i nadále totiž chceme zůstat pivovárkem. Nová technologie nesouvisí s tím, že bychom začali dělat více druhů piva, ale dostaneme se díky ní i do dalších prodejních kanálů. V poslední době se nám rozjíždí například trh s personifikovanými etiketami pro firmy,“ prozradil Dušan Holý.
Díky nové technologii nebude během stáčení použitý žádný plast, ale pouze kartony. Tento stroj přinese také výraznou úsporu vody a přinese prodloužení trvanlivosti piv. „Už se na to všichni těšíme. Nákup plánujeme na první pololetí příštího roku,“ uzavřel Holý.