Nový šéfkuchař Imperialu mění menu. Nechybí v něm jeho oblíbený králík
Miroslav Glumbík přichází jen pár týdnů poté, co se stal šéfkuchařem hotelu Imperial, s novým menu.
"Nechystám žádnou revoluci. Zcela přirozeně respektujeme sezónnost určitých produktů, proto aktualizujeme naši a la carte nabídku vždy na jaře a na podzim," říká šéfkuchař, který se v hotelu Imperial vyučil.
Co je tedy v restauraci nejstaršího ostravského hotelu nového?
Reagujeme na trendy odlehčené kuchyně. Většina hotelových hostů zavítá do naší restaurace až na večeři, proto jsou i lehčí jídla na místě. Určitě bych doporučil filé z candáta podávané s cibulovým zelím a rýžovými placičkami s citrónovou kůrou a šalvějí nebo něco z nabídky vegetariánských pokrmů - třeba květákové placičky s pórkovým pyré a pečenými sherry rajčátky. Určitě bych rád upozornil i na nabídku čerstvých salátů. Nově máme třeba atraktivní kombinaci listového salátu se zeleninou, parmskou šunkou a melounem obaleným v pražených sezamových semínkách, servírujeme s restovanou cizrnou.
V nedávném rozhovoru pro Magazín PATRIOT jste se zmínil, že vaším oblíbeným jídlem je králík...
Ano, ten samozřejmě nesmí chybět. Zvolil jsem úpravu pomalým pečením s bylinkami, zjemňuji smetanou a jako přílohu podávám čerstvý špenát a zámecké brambůrky.
Měnili jste i dezerty?
Denně obměňujeme nabídku zákusků a pohárů, ale rodinné stříbro jsme samozřejmě zachovali. Mám na mysli naše proslavené pařížské palačinky, které jsou úspěšné už více než šedesát let. Jsou součástí vzpomínek mnoha Ostravanů a chodí na ně další generace.
Zachovali jste i nějaké stálice z hlavních jídel?
Ano, zůstává to, co dobře umíme a co je pro českou kuchyni typické - kachna s červeným zelím a karlovarským knedlíkem nebo poctivá svíčková. Vzhledem ke skladbě hostů jsme neměnili ani širokou nabídku steaků, z předkrmů zůstal například oblíbený tataráček z lososa nebo hovězí carpaccio.
Zleva ve fotogalerii: králík se špenátem a brambůrky, candát s cibulovým zelím a rýžovými placičkami, listový salát se zeleninou, šunkou a melounem.