Gastronomie
10/04/2023 Jaroslav Baďura

Blíží se Burger Day v Metylovicích. Zajistěte si burger včas za skvělou cenu!

Loni 28. května bylo v Hospůdce na hřišti v Metylovicích narváno - konal se tu sedmý ročník oblíbené akce Burger Day. A blíží se ročník další.

“Myšlenka začala objížděním burger festivalů, kdy jsme si řekli, že bychom si mohli uspořádat vlastní Burger Day. Nechtěli jsme to rozšiřovat nikde mimo restauraci a mimo podnik, ve kterém se burgery připravují. Tím, jak se doba změnila, vše se na sebe nabalovalo a přibyla nám hospůdka, ve které jsou lepší prostory a zázemí pro větší akce, tak jsme se to minulý rok rozhodli udělat větší a také s programem. Přijel Zdeněk Izer a měli jsme tam například kapelu RnR Band Marcela Woodmana, byla to velmi úspěšná akce,” říká majitel restaurace Imrvére, kde vznikl první Burger Day, Jakub Václavínek.

Kde se Burger Day koná?
V Hospůdce na hřišti v Metylovicích. Vždy jsme to pořádali 28. května, nehledě na den, a tak to i zůstane. Tento den je totiž mezinárodní den burgerů. Letos to vychází na neděli. Původní koncept byl takový, že jsme vždy prodávali burger za sto korun a prodali jsme jich opravdu mraky. První ročník jsme prodali zhruba tisíc dvě stě burgerů. V naší malinké restauraci to byl skoro nadlidský výkon. Takový zájem jsme tenkrát vůbec nečekali, protože v předprodeji jsme prodali asi tři sta kusů a zbytek bylo vše až na místě. Po prvním ročníku jsme už organizaci zlepšovali a zlepšovali a tradici stokoruny jsme drželi.

A letos?
Dnešní doba, ceny a program akce, který původně nebyl, nám to trošku narušili. Burger tedy bude stát sto padesát korun, ale pořád to bude vzhledem ke kvalitě více než skvělá cena. Během celé akce také probíhá soutěž o největšího jedlíka, kde máme dvoukilový burger. Posledně to dokonce vyhrál člověk, který se právě těmito soutěži zaobírá, pan Dvořáček. Stihl to mezi dvěma třetinami hokejového utkání. Podobným stylem bude tedy probíhat i letošní ročník. Neplatí se žádné vstupné. Rádi bychom, aby tam s námi byl Roman Anděl, který s námi byl také na velmi vydařeném plese, tak uvidíme, zda to vyjde. Rádi bychom tam opět měli nějaké americké veterány, protože jsou to přece jenom americké burgery. Doufáme, že dorazí také Aleš Loprais s tatrovkou.

Jaké druhy burgerů budete mít v nabídce?
Máme celkem čtyři s tím, že je tam vždy jeden vegetariánský a další tři standardní, které si u nás lidé mohou dát i běžně v Imrvére.

Mohou si lidé předem zakoupit poukaz na burger?
Možné to je. Na webu www.burgerday.cz máme již zveřejněný předprodej. Pro nás je to také důležité, abychom měli zhruba představu, kolik nakoupit surovin a na co se připravit. Pokud se v předprodeji prodá množství, o němž víme, že jsme schopni zvládnout, tak další burgery na místě prodávat už nebudeme.

Říkal jste, že úplně poprvé jste prodali tisíc dvě stě burgerů. Kolik jste jich prodali během poslední akce?
Loni jsme jich měli okolo dvou tisíc, ale rekord ze všech akcí byl dva tisíce dvě stě burgerů. Uvidíme, jaké bude letos počasí, které také hraje určitou roli. Akce je navíc také blízko termínu Dne dětí, takže se snažíme každým rokem využít i místní fotbalové hřiště a nabízíme tam také zábavu pro děti - atrakce, skákací hrad… Je to tedy velmi přátelské i pro rodiny s dětmi.

Jaké pivo se bude čepovat?
Radegast dvanáctka a desítka. Bude tam čepovat pivo také master bartender Michal Prokeš a lidé tak budou moci ochutnat pivo od někoho, kdo to opravdu umí. Spolupracujeme také s Proudem, což je minipivovar Prazdroje, takže budou i dva až tři speciály.

Pouštíte tam i nějakou jinou gastronomii mimo vás nebo je to čistě vaše akce?
Ne, je to vše v naší režii. K burgerům ale vždy přidáváme ještě hranolky, něco sladkého a podobně. Minule jsme měli churros, teď máme cukrářku, která nám dělá všechny dezerty a věřím tomu, že budeme mít zase super candy koutek. Vše ladíme do stylu barbecue.

Sdílejte článek