Známé HogoFogo nahradilo na Chelčického MeryJane Bistro
Ostravské HogoFogo Bistro, které se v polovině dubna odstěhovalo na Sokolskou třídu, nahradilo v Chelčického ulici MeryJane Bistro.
"Otevřeli jsme v pondělí šestnáctého dubna," řekla provozovatelka nového bistra Marie Jeřábková. V kuchyni šéfuje její maminka Jana a bystrý čtenář již ví, jak vznikl název podniku...
"Nechceme se samozřejmě s velmi úspěšným HogoFogo srovnávat, ale na druhou stranu se nebojíme, že bychom hosty nezaujali," říká Marie Jeřábková.
Uvědomuje si, že na jednu stranu může být výhodou, otevřít na místě, kam si už lidi zvykli chodit, na druhou stranu je přirozené, že je budou hosté s předchozím podnikem srovnávat.
MeryJane Bistro vsadilo na snídaně, zatímco předchozí HogoFogo otevíralo až v jedenáct, nyní už je tady otevřeno v půl osmé. Nabídka snídaní není velká, obsahuje ale klasiku, míchaná vajíčka s čerstvým domácím pečivem, chléb s avokádovou pomazánkou a zastřeným vejcem, lze si dát také sladkou snídani a v pátky se podávají mini domácí koláčky...
Na menu, vypsaném na tabuli nad barem, lze najít především klasická česká jídla: jelení guláš, krůtí řízečky, králičí roládu, kotletu, kuře... "Chceme být domácím bistrem s dobrou českou kuchyní, kterou občas vystřídá nějaká specialita ze zahraničí," říká Marie Jeřábková.
Bistro má i rozšířenou nabídku vín z Čejkovic, od vinařů jako například Michal Rovenski a jeho značkou Rovenius. Mírně se změnily i barvy v interiéru.
Provozovatelé bistra zatím nastavují sobotní otevírací dobu, plánují, že dvě soboty v měsíci by měli otevřeno - aktuální informace najdou hosté na facebooovém profilu bistra.
Kdo je v týmu nového bistra? "V kuchyni vládne moje mamča, která má v gastronomii praxi 25 let, v poslední restauraci Na Zaguří v Havířově pracovala 13 let jako šéfkuchařka. Zkušenosti má i můj taťka, který provozuje řadu let pivnici v Bohumíně, kterou před ním vedla babička. Takže i já měla ke gastronomii vždy blízko."
Když se Marie Jeřábková dozvěděla, že se bude uvolňovat prostor v Chelčického ulici, dlouho neváhala. "Byla jsem rozhodnutá téměř okamžitě, ale musela jsem ještě přesvědčit maminku. Nakonec v nás převážila chuť otevřít si vlastní podnik."
Po pár dnech provozu zatím nelituje. "Mile nás překvapilo, že lidé chodí na snídaně, přestože je předchozí provozovatel nedělal. Myslím, že jsme na dobré cestě."