Gastronomie
10/01/2025 Petr Sobol

Zámek Zábřeh chystá tradiční zabíjačku, dobroty se budou podávat celý víkend

Ilustrační foto: Pixabay.com

Jelítka, jitrnice, domácí tlačenka, sekaná. Nebo taky čaj se slivovičkou. Zámek Zábřeh chystá bohatou zabíjačku.

Kdo má chuť na zabíjačkové speciality, tak si o víkendu 11. a 12. ledna přijde v Zámku Zábřeh na své. „Tradiční zabíjačka už se tak často nevidí. My ji ale uspořádáme se vším všudy,“ řekl pro patriotmagazin.cz jednatel zámku Radovan Koudelka, který má pod sebou také ostravskou restauraci Loft a designový Hotel City City v Přívoze.

Podávat se budou jelita, jitrnice, ale taky sekaná, tlačenka nebo zabíjačková polévka. „Všechny výrobky si děláme sami,“ zdůraznil Koudelka.

Zabíjačkové hody budou probíhat po celý víkend v samotné restauraci, v sobotu se na nádvoří zámečku chystá i zajímavý doprovodný program. O zábavu se postará cimbálová muzika, v nabídce bude drobné občerstvení, rozlévat se bude čaj se slivovicí a o poutavý výklad se postará i samotný řezník. „Návštěvníci mohou všechny zabíjačkové dobroty ochutnat, ale taky si je mohou koupit domů. Budeme prodávat i balíčky s masem,“ dodal Radovan Koudelka.

Zámek Zábřeh otevřel své brány v roce 2007. Nejprve byl v provozu pivovar s restaurací a historickým hotelem, následně tady vzniklo i pivní a vinné wellness. Zámek se stal rychle vyhledávaným místem nejen Ostravanů, ale i turistů.

„Letos zabíjačkové hody pořádáme asi pošesté. Předtím je přerušil covid, teď se vracíme po dvou letech. Věříme, že lidé dorazí, chceme jim ukázat, jak taková tradiční slezská zabíjačka vypadala,“ pozval všechny návštěvníky Koudelka.

V pátek 17. ledna pak v Zámku Zábřeh proběhne další zajímavá akce, tentokrát to bude Večer s vínem. „Přijede vinař z Velkých Bílovic, společně se svou dcerou, moc se na to těšíme. My jsme k vínům připravili tradiční česká jídla v moderním pojetí,“ prozradil Koudelka.

Sdílejte článek