Nejnovější zprávy: Na Rudné v Ostravě se srazila dvě auta, jeden řidič je mrtvý Vondrák skončí jako místopředseda ANO, své funkce se vzdal

Gastronomie

Z bývalé řecké restaurace je burger bar. Chceme být nejlepší v okolí, přeje si majitel

Tradiční karvinský podnik mění název – z Café Baru TWINS se stává Burger Bar. Ten chce dělat nejlepší burgery v širokém okolí.

Foto: se souhlasem TWINS

Lidé v Karviné byli léta zvyklí chodit do Café Baru TWINS, který provozoval majitel s řeckými kořeny, jenž připravoval jídla z řecké kuchyně. Později k nim přidal i burgery, před třemi lety na podzim ale odešel do Prahy a podnik nabídl k prodeji.

Na nabídku tehdy zareagoval Václav Foltyn, který pod sebe TWINS získal. Zkušenosti z gastronomie měl přitom minimální z dob, kdy před lety provozoval s bratrem jeden z karvinských barů. „Líbil se mi ale koncept TWINS, a tak jsem šel do toho. Na začátku jsem moc věcí neměnil, nechal jsem si tady i servírky dvojčata, podle nichž se podnik jmenuje. Jelo nám to hezky, jenže pak přišel covid a všechno se sesypalo,“ řekl Václav pro patriotmagazin.cz.

Náročnou covidovou dobu nepřežila řada podniků, TWINS ovšem vydržel. Vyměnila se ale obsluha a s tím skončily i snídaně. Co však v nabídce zůstalo, to jsou řecké prvky kuchyně. A taky burgery, na kterých si podnik zakládá. A to tak moc, že v těchto dnech mění název a stává se z něj Burger Bar TWINS.

Ve stálé nabídce je mezi deseti až patnácti burgery. „Plánujeme dělat i nějaké sezonní burgery,“ prozradil Václav Foltyn. „Všechno děláme sami, z čerstvých surovin. Máme české maso, které si meleme, vlastní majonézu i housky od karvinské pekařky,“ dodal.

Podle internetových recenzí jsou lidé s burgery v TWINS nadmíru spokojeni. Má to však jeden háček. „Zjistil jsem, že i když tady už nějakou dobu jsme, tak hodně lidí stále neví, že se tady na burgery specializujeme. Já ale doufám, že se to změní. Chtěl bych naše burgery dostat do povědomí nejen v Karviné, ale i v okolí,“ přál by si Václav.

TWINS sice nedělá obědová meníčka, přesto do podniku pár lidí i během oběda zavítá. Další chodí večer nebo o víkendech. „V pátky a soboty zase fungujeme jako bar. Lidé k nám přijdou na pivo či na víno a k tomu si dají i burger. V nabídce máme i vodní dýmky,“ řekl Václav Foltyn. Spousta lidí sem chodí taky na oblíbený Chytrý kvíz. Ten v podniku dříve probíhal jednou měsíčně, teď je na programu každý čtvrtek a možná se přidají i pondělky. „Dříve tady bylo i karaoke, to ale vadilo lidem v okolí, a tak teď s DJ přemýšlíme, co nového vymyslet,“ přiznal majitel.

V bezprostřední blízkosti Burger Baru TWINS, který v teplých měsících nabízí také posezení na zahrádce, je i několik dalších podniků. Každý má však svou klientelu, a tak si vzájemně příliš nekonkurují. „V Karviné před časem otevřelo KFC, potom Burger King. Já jsem ale rád, že se nám lidé stále vrací a pořád k nám chodí i noví hosté,“ usmál Václav Foltyn, jenž nám na závěr prozradil pár novinek, na kterých aktuálně pracuje: „V nabídce už máme bezlepkové burgery, chystáme však i veganské. Připravuje se taky nový jídelníček a v plánu máme i dětský koutek.“

Fotogalerie

Autor: se souhlasem TWINS

Zavřít reklamu