Gastronomie
13/10/2025 Petr Sobol

​V Ostravě v úterý startuje RestaurantWeek®, láká do vybraných podniků

Foto: se souhlasem RestaurantWeek®

V úterý 14. října odstartuje druhý ročník gastronomického festivalu RestaurantWeek®, potrvá až do 16. listopadu.

V Ostravě se festivalu zúčastní 12 restaurací, v celém Česku jich pak bude více než 100! Hosté budou v každém z podniků vybírat ze dvou tříchodových menu s koktejlem zdarma.

Druhý ročník festivalu zaměřeného na špičkovou gastronomii nabídne řadu restaurací z Ostravy, Havířova či Frýdlantu.

Vysoko nastavenou laťku si festival udrží i nadále. Náš hlavní cíl je zaručit prvotřídní kvalitu. Aby hosté věděli, že kamkoli půjdou, nikdy nebudou zklamaní,” říká foodblogerka Anna Grosmanová, která za akcí stojí.

Do podzimního ročníku RestaurantWeek® se opět zapojí Au Père Tranquille a Heřmanická Beseda. Doplní je Plzeňka U Staré radnice, slavná restaurace La Futura, bistro Uncle Rob’s se smaženými kuřaty, španělské Abrazo sídlící v centru města nebo Prostorica, zbrusu nový podnik na Slezské. Havířov zastupuje špičková Pasta & Café Romana a Frýdlant nad Ostravicí skvělé Imrvére. Zajímavou novinkou je zařazení hotelové restaurace Winestone z hotelu Mercure.

Speciální tříchodová menu, které restauratéři k této akci připraví, budou mít dvě cenové kategorie, jedna za 790 korun na osobu, druhá za 490 (v obou případech + rezervační poplatek 49 korun, rezervace minimálně pro 2 hosty). Vstupenky je možné zakoupit na restaurant-week.cz.

Sdílejte článek