Nejnovější zprávy: Sdílko je zpátky. Do Poruby míří regionální prodejci, workshopy i kavárna Vražda v Porubě! Třicetiletý muž včera zabil mladou ženu

Gastronomie

V centru Ostravy vzniká nová restaurace a čtyřpatrový hotel. Za vším stojí Stračena!

Při procházce ulicí 28. října v samém centru Ostravy jste si možná všimli ruchu v místech, kde před lety bývala pobočka McDonald’s. Zjistili jsme, co se chystá. A bude to velké.

Stračena míří do centra Ostravy. Foto: Jaroslav Baďura

Ještě před několika týdny se v místech, kde kdysi býval McDonald’s, nacházela vegetariánská restaurace Burfi. Ta se ale přesunula na ulici Přívozskou a proměnila” se v bistro.

Na ulici 28. října je však stále rušno. A za vším stojí Stračena! Ano, je to tak. Celé to tady rekonstruujeme. Budou tady čtyři patra krásného hotelu a dole bude restaurace. Vše bude spadat pod naši skupinu,” prozradil nám Kamil Sýkora, provozní a jednatel všech Stračen. Ty jsou dosud v Pustkovci, ve Výškovicích a ve Svinově.

Další Stračena přibude v centru Ostravy, bude však úplně jiná, než na co byli hosté dosud zvyklí. Bude to úplně jiný styl. Bude to ohromné, ale chceme to udělat jako překvapení pro lidi, takže moc toho ještě prozradit nechceme,” zůstal tajemný Sýkora. Něco však alespoň naznačil: Kapacita restaurace by měla být okolo 140 hostů. Samozřejmě, že budeme dělat i steaky, ale to nebude to hlavní gró. Tím bude něco úplně jiného.”

Ubytování v centru bude podobné tomu, jako je i nad restaurací v Pustkovci. Nad restaurací navíc budou i dva veliké apartmány, ve kterých bude sauna. A chybět nebude ani tekutá Plzeň.

Ostravské centrum se za poslední roky hodně změnilo, Stračena se ale nebojí, že by o nový podnik nebyl zájem. Je nám líto, jak centrum vypadá. Chceme ho však pozvednout a myslíme si, že mu naše restaurace s hotelem jen prospějí. Navíc jdeme do svého, ten barák je celý náš, což je veliká výhoda,” dodal Sýkora.

Kdyby se vše vyvíjelo podle nejoptimistějších předpokladů, tak Stračena mohla v centru otevřít už během loňského podzimu. Jenže současná covidová doba je pro všechny náročná a pro gastro průmysl obzvlášť. Nevíme, co všechno nám ještě covid přinese, proto nic nechceme zakřiknout, ale máme v plánu otevřít v tomto roce,” uzavřel Kamil Sýkora.