Gastronomie
06/10/2024 Redakce PATRIOT

Třinecký Destiny bar: Nejraději mícháme drinky lidem přímo na míru

Foto: se souhlasem Destiny baru

Svěží, mladý, moderní a otevřený nový trendům a akcím. Takový je třinecký Destiny bar.

Vždy vás tady přivítá sympatická parta barmanů, která zákazníkům namíchá a připraví přesně to, co si přejí a na co mají chuť. Podle Milana Tomiczka nejraději míchají drinky takzvaně na míru.

Co všechno u vás v baru připravujete?

Zakládáme si na tom, že máme skvělou kávu, kvalitní alkohol. Troufám si říci, že takové rumy nebo whiskey široko daleko lidé nenajdou. A samozřejmě nejen v letní sezóně jsou oblíbené míchané drinky, kterým věnujeme zvláštní péči. V létě lidé chtějí spíše long drinky, často na bázi prosecca, jsou lehké a osvěžující. Neumím posoudit, které koktejly jsou u nás nejoblíbenější, nejvíc nás baví připravovat drinky takzvaně na míru zákazníkům.

Takže předcházíte tomu, že si lidé objednají koktejl, který znají jen podle názvu a pak jsou zklamáni chutí?

Rovnou se zeptáme, na co mají chuť, jestli mají rádi sladké nebo kyselé chutě, jaký alkohol jim chutná a podle toto pak koktejl připravíme.

V poslední době jsou stále žádanější i nealko drinky, přizpůsobujete nabídku?

Samozřejmě, je to trend, který v posledních letech zaznamenáváme stále více. Lidé už nechtějí tolik pít alkohol, takže zvláštní péči věnujeme i nealko drinkům, používáme nealko spirit, používáme například i různé tinktury, které si připravujeme, a vylepšujeme chuť. Za sebe musím říci, že srdeční záležitost pro mě nealko drinky nejsou, víc mě baví příprava klasických koktejlů, ale podle ohlasů jsou tyto drinky oblíbené.


Foto: se souhlasem Destiny baru

Kde hledáte inspiraci?

Za svou kariéru jsem absolvoval mnoho barmanských soutěží, teď mě zvou i jako komisaře, takže s novými trendy se setkávám často a inspirují mě dál. Říká se, že barman by měl myslet globálně a pracovat lokálně. Takže znát světové trendy, ale být schopný je přizpůsobit lokálním podmínkám a surovinám. Je zbytečné kouzlit drink z ananasu, který tady nikdy nechutná jako v zemích odkud se dováží. Proto často pracujeme se švestkami, jablky, lesním ovocem a podobně.

Co musí barman umět, aby zvládl i barmanskou show?

Je to hodně fyzicky náročné, kromě skvěle zvládnuté přípravy daného koktejlu musí být zručný, musí umět vše synchronizovat s hudbou, světly, aby byl výsledný efekt výborný a aby lidi pobavil. Přestože jsem jinak spíše introvert, tak barmanská show mě baví, je skvělé, když vám lidi fandí, cítíte jejich zájem, jste na stejné vlně a když pak ještě máte zpětnou vazbu a koktejl jim chutná, je to výborný pocit. Člověk si pak připadá jako herec na jevišti, který předvádí své umění. Barmanskou show vlastně vnímám jako krátké představení pro lidi.

Sdílejte článek
zavřít reklamu
Reklama