TOP 10 snídaní v centru Ostravy: Au pére tranquille, oblíbená palačinkárna
Dobrá snídaně v centru Ostravy? Magazín PATRIOT vybral deset podniků, v nichž vám bude po ránu chutnat!

Autor: Rostislav Recman
Těžko najdete v Ostravě takovou stálici, jako je restaurace s obtížně zapamatovatelným jménem, ale zato s dobře zapamatovatelným jídlem: Au pére tranquille.
V posledních letech a měsících vzniklo v Ostravě několik velmi zajímavých podniků s více či méně zajímavým konceptem, Au pére tranquille si však drží kvalitu a tradici – tady se jí dobře.
A „pařížský“ interiér, který v době svého vzniku vzbudil v Ostravě velkou pozornost, je jednoduše i po tolika letech stále šik.
Snad právě kvůli názvu říkají Ostravané restauraci nejčastěji Palačinkárna nebo Francouzská. “Otvírali jsme v září 2004 a okamžitě jsme začali nabízet snídaně. Byli jsme tehdy první a jediní v Ostravě,” vzpomíná tehdejší provozní a od roku 2011 majitel restaurace Pavel Konečný.
“Museli jsme si postupně zvyknout na to, že i když jsme začali, postupně se přidávaly se snídaněmi další podniky. Hosté se pochopitelně přelévají i jinam, ale vracejí se,” říká Pavel Konečný.
Pokud má jmenovat tři nejoblíbenější snídaně, pak to jsou slanina s vejci, párky a omeleta. “Nově podáváme i vejce do skla.”
Nabídka snídaní je však mnohem širší, vsadím se s vámi, že odsud neodejdete, aniž byste si nevybrali to, na co budete mít chuť…
Fotogalerie
Autor: Rostislav Recman