Gastronomie
30/01/2020
Jaroslav Baďura
Šunka z kapra? Festivalové menu hotelu Miura opět překvapuje
Magazín PATRIOT mapuje restaurace, které se zapojily do letošního ročníku Grand Restaurant Festivalu gastronoma Pavla Maurera.
Šéfkuchař Miury Michal Göth se svým týmem loni připravili mimořádně zajímavé menu, které splňovalo zadání, tedy Da Vinci.
A jak je už u Miury zvykem, překvapuje i letos, a téma, sci-fi, pojal tým šéfkuchaře Götha opět po svém.
Host dostane nejdříve pozornost z kuchyně, neboli amuse bouche: krém z červené čočky se syrovátkou, pikantní cuketa, starý kozí sýr.
Předkrm tvoří kapr a majonéza: šunka z kapra, kapary, pikantní majonéza.
Hlavním chodem je kontrabáš: uzené hovězí srdce, pohanka, kysané zelí, brynza, bramborová pěna.
Jako dezert podává hotel Miura zákusek známý jako Pavlova s dýňovým kompotem a sorbetem.
Seznam všech přihlášených restaurací najdete a degustaci si můžete objednat na stránkách Grand Restaurant Festivalu.
Související články
Gastronomie
Historická Beseda povstala! Heřmanický pivovar chystá i ubytování s rozhlednou
18/04/2024
Petr Sobol
Gastronomie
Už jste slyšeli o aquaponii? V Ostravě otevřelo zdravé fast foodové bistro
16/04/2024
Petr Sobol
Gastronomie
Legendární ostravský hostinec po 60 letech znovu ožije. V Laubech otevře nová Plzeňka
11/04/2024
Petr Sobol
Nejnovější články
Společnost
Stavba Severního spoje se přiblížila, má propojit centrum Ostravy s Porubou
14/04/2024
Petr Sobol
Společnost
Jako doma! Procestoval svět, teď provozuje oblíbené bistro v Porubě
14/04/2024
Marek Prorok
Gastronomie
Už jste slyšeli o aquaponii? V Ostravě otevřelo zdravé fast foodové bistro
16/04/2024
Petr Sobol