Nejnovější zprávy: Paštiky, trhané i sušené maso, cider. A všechno s medem, doporučuje včelař ze Šilheřovic Do opavského babyboxu dnes někdo odložil holčičku. Dostala jméno Olinka

Gastronomie

Šunka z kapra? Festivalové menu hotelu Miura opět překvapuje

Magazín PATRIOT mapuje restaurace, které se zapojily do letošního ročníku Grand Restaurant Festivalu gastronoma Pavla Maurera.

Foto: miura.cz a Jaroslav Baďura

Šéfkuchař Miury Michal Göth se svým týmem loni připravili mimořádně zajímavé menu, které splňovalo zadání, tedy Da Vinci.

A jak je už u Miury zvykem, překvapuje i letos, a téma, sci-fi, pojal tým šéfkuchaře Götha opět po svém.

Host dostane nejdříve pozornost z kuchyně, neboli amuse bouche: krém z červené čočky se syrovátkou, pikantní cuketa, starý kozí sýr.

Předkrm tvoří kapr a majonéza: šunka z kapra, kapary, pikantní majonéza.

Hlavním chodem je kontrabáš: uzené hovězí srdce, pohanka, kysané zelí, brynza, bramborová pěna.

Jako dezert podává hotel Miura zákusek známý jako Pavlova s dýňovým kompotem a sorbetem.

Seznam všech přihlášených restaurací najdete a degustaci si můžete objednat na stránkách Grand Restaurant Festivalu.