Gastronomie
08/09/2022 Václav Menšík

Staré nádraží v Ostravě–Petřkovicích se stává moderním místním hostincem

Nikola a David Ulrychovi jsou sportovci, kteří jdou do života po hlavě. Když se otevřela možnost převzít oblíbenou restauraci a penzion Staré nádraží v Ostravě – Petřkovicích, neváhali a šli do toho naplno, jak je jejich dobrým zvykem.

Manželé již několik let provozují známé fitness centrum Family Gym na Landeku v Ostravě–Petřkovicích, organizují příměstské tábory pro děti a Davida si jistě fanoušci pamatují jako dlouholetého kondičního trenéra ostravských extraligových volejbalistů.

„V Petřkovicích bydlíme, už dlouho tady máme Family Gym a na Staré nádraží jsme moc rádi chodili, dělali jsme tam firemní akce. Bývalí provozovatelé jsou naši kamarádi, známe se dlouho,“ uvádí nás do obrazu David.

Nikola dodává: „První impulzy o tom, že by chtěli Staré nádraží předat, jsme od nich slyšeli už před rokem, rokem a půl, a tak když přišla konkrétní nabídka, v podstatě do hodiny jsme měli jasno.“

Úplný skok do neznáma to pro ně nebyl. David má za sebou dlouhé roky v gastronomii, prošel řadu skvělých ostravských podniků, téměř deset let působil v legendární mexické restauraci Comedor, až pak jej osud zavál k fitness, aby se po letech kruh uzavřel.

Proto měli o směřovaní podniku rychle jasno: „Tvoříme hostinec. Nechceme si hrát na luxusní a nedostupnou restauraci, naopak! Staré nádraží je a bude vesnická hospůdka a penzion, kde se poctivě vaří z dobrých lokálních surovin. Žádné na efekt škrobené bílé ubrusy, ale poctivá gastronomie, jak ji známe třeba z alpských vesniček.“

„Chceme žít s místní komunitou. Naši velkou zahradu využíváme k pořádání akcí, jako třeba pro místní zahrádkáře, organizovali jsme letní kino a naposledy proběhl úžasný dobročinný bazar, během kterého jsme vybrali více než jednadvacet tisíc v charitativní akci na na pomoc malé Verunce,“ doplňuje Nikola.

„A taky hodně nakupujeme u místních řezníků, koláčky nám peče paní tady od nás z Petřkovic a pro pečivo chodíme samozřejmě do pekařství Velička,“ přidává David další střípky do mozaiky vztahů na předměstí.

Penzion nabízí čtyři pokoje a pojme maximálně patnáct hostů. Restaurace má oddělený salonek, prostornou krytou zahrádku a velkorysou zahradu s vybavením pro děti. A s unikátním výčepním kontejnerem pro dospělé.

„Kontejner nám umožňuje rychle a v nejlepší možné kvalitě obsloužit letní zahrádku a nerušit třeba hosty na uzavřené oslavě v restauraci. Nikdo jiný v Ostravě ho nemá. Je to moderní plnohodnotný výčep, má zachlazenou skříň na sudy i chlazenou vanu na sklenice,“ rozzáří se nadšeně David.

S končícím létem přichází čas na úpravy menu, jisté ale je, že stálice jako burgery, tortilly a žebra, které kuchaři oživují oblíbenými víkendovými nabídkami, mezi nimiž hrají prim vepřová kolena nebo hovězí líčka, zůstanou i v nové podzimní kartě.

V nápojovém lístku vždy najdeme piva značek Radegast, Plzeň, Velkopopovický kozel, čepovanou kofolu i malinovku a sezónní domácí limonády.

Sdílejte článek
zavřít reklamu
Reklama