Skvělý prostor pro večírky. Slezska P.U.O.R. láká na špičkové pivo, spoustu jídla i bowling
Ostravská „plzeňská“ hospoda Slezska P.U.O.R. se už řadu let těší velké oblibě. Sází na špičkové pivo a poctivou gastronomii, zároveň je ideálním místem pro konání soukromých i firemních akcí a večírků.
Slezska P.U.O.R. sídlí na ulici Kolejní, jen kousek od samého centra Ostravy. Funguje zhruba dvacet let, přičemž posledních třináct let ji provozují Martin Sláma s Kateřinou Ptáčkovou.
Ti se svým týmem dosáhli před časem na další úspěch a společně získali už pátou Hvězdu sládků. „Je třeba neslevit. Nastavili jsme vysoký standard ošetřování piva už před lety, kdy jsme sem přišli, a udržujeme tuto kvalitu i v našich dalších provozovnách. Také jsme rádi, že jsme naučili Ostravu pít pivo čepované na hladinku,“ prohlásil tehdy Sláma.
Hvězdou podniku je výčepní Barbora Gojová, která pracuje za výčepem od dob studií v oboru. Ona sama získala ocenění už na několika soutěžích výčepních a patří mezi TOP výčepní Plzeňského Prazdroje v celé republice. „Cesta k velmi kvalitnímu moku je opravdu dlouhá. Musí být kvalitní sklad, čisté pivní vedení a nejdůležitější je pivní sklenice. Správného výčepního poznáte jednoduše - má totiž pořád mokré ruce. Protože si dává záležet na tom, aby ta sklenici byla pěkně čistá, a když je, tak po každém napití uvidíte na sklenici krásné kroužky. Takhle to má být,“ prozradila.
Foto: se souhlasem Slezska P.U.O.R.
Kromě špičkového piva restaurace nabízí i výbornou kuchyni, ve které se objevují tradiční česká jídla v moderním pojetí, ale i další oblíbené pokrmy. „Kuchyní jsme ze dvou třetin česká hospoda,“ upřesnil spolumajitel podniku Sláma.
Slezska P.U.O.R. pravidelně pořádá i různé tematicky zaměřené gastronomické akce. Jednou to je zabíjačka, jinde zase burgerové hody. Oblíbená jsou i místní obědová meníčka, během nichž je v hospodě pravidelně plno.
Nyní Slezska P.U.O.R. chystá tradiční svatomartinské hody, které proběhnou od pátku 8. do neděle 11. listopadu. Jako studený předkrm se bude podávat paštika z husích jater s červenou cibulkou a rozmarýnem a rozpečená bageta potřená bylinkovým máslem, polévka bude krémový husí kaldoun s masem, zeleninou a domácími vaječnými nudlemi a coby teplý předkrm bramborová lokše plněná restovanými husími játry na cibulce, zeleninový salátek.
Na výběr bude ze čtyř hlavních chodů: konfitované husí stehno s červeným a bílým kysaným zelím a variace knedlíků, dále pečené husí stehno se škvarkovým kysaným zelím a jihočeské drbáky s osmaženou cibulkou, konfitované husí stehno na pomerančích, perníkové červené zelí a domácí špekové knedlíky nebo trhané husí maso s jablkovým červeným zelím, zabalené v bramborové lokši, podlité silným výpekem. Jako dezert se bude podávat hruškový štrúdl s rozinkami, vlašskými ořechy, vanilkovou zmrzlinou a domácí šlehačkou.
Ilustrační foto: Pixabay.com
Podnik má velkou kapacitu, a tak je také častým místem konání firemních akcí a večírků. „Klidně si to u nás může pronajmout jedná velká skupina, stejně tak jsme schopni udělat několik akcí najednou. Mohou u nás proběhnout i tři večírky zároveň, bez toho, aby se vzájemně rušily,“ upřesnil Sláma. „O to větší zábava pak ale je, když se všichni vzájemně propojí do jedné velké skupiny,“ usmál se.
Catering se během večírků skládá z velkých rautů, které jsou jakýmsi průřezem nabídky podniku. „Nechybí na něm guláše, burgery, řízky ani kolena. Samozřejmě ani sladké dezerty. Stejně tak jsme ale schopni zajistit i sushi,“ pokračoval Sláma.
Foto: se souhlasem Slezska P.U.O.R.
Součástí hospody je také bowling. „Umíme zařídit jakoukoliv hudbu, měli jsme tady i míchání koktejlů nebo bodypainting. Fantazii se meze nekladou,“ pokračoval spolumajitel podniku. Oblíbená je i škola čepování. „Účastníci se během ní dozví, jaká je cesta piva z tanku až do výčepu, uvidí také, jak se staráme o pivo nebo pivní sklo. Sami si zároveň vyzkouší, jak se pivo správně čepuje,“ nalákal Sláma zájemce.
Termíny vánočních večírků už jsou z velké části zabrané, pár volných míst se však ještě najde. „Pokud někdo má zájem, měl by se určitě ozvat co nejdřív. Společně už pak doladíme všechny detaily,“ uzavřel Martin Sláma.