Nejnovější zprávy: Dva kamiony se srazily u Jablunkova, třetí spadl z návěsu Orel skalní s potomkem ve volné přírodě. Další vzácný důkaz návratu dravců!

Gastronomie

​Restaurace Bowling Park po rekonstrukci opět otevřela

Po bezmála roční rekonstrukci opět otevřela restaurace Bowling Park v Ostravě-Hrabůvce.

Foto: Dva mluvčí

„Podnik téměř dvacet let vedl stejný nájemce až do doby, kdy odešel do důchodu. To byl pro nás impuls celou restauraci zrekonstruovat a udělali jsme ji komplet novou,“ řekla za vlastníka podniku, společnost 3E Projekt, Martina Dospělová.

Před rekonstrukcí byl Bowling Park klasickou pivnicí?
Nebyla to úplně pivnice, i když o pivu to bylo hodně. V létě se na zahrádce točilo pivo ve velkém. Bylo to o jednodušší kuchyni, velkých porcích, smažených pokrmech. Vše, co se hodí k bowlingu.

Co přesně jste se tedy rozhodli změnit?
Chtěli jsme to místo celkově povýšit, nabídnout Hrabůvce něco trošku kvalitnějšího, ale zároveň stále dostupného. Místo, kde se sejde celá rodina u bowlingu, lidé si tady mohou udělat večírek nebo oslavu. Máme tady salonek a chceme servírovat pivo v nejlepší možné kvalitě. Čepujeme pivo od velkých, ale i malých pivovarů.

Foto: Dva mluvčí

Kolik druhů piv máte na čepu?
Osm druhů, kdy tři z nich jsou právě z menších pivovarů. V základu máme Budvar, Radegast, Černou Barboru od Ostravaru a Pivovárek Morava.

Jak se změnila nabídka jídla?
Vaříme z těch nejlepších rozumně dostupných surovin. Nechceme to přehánět, ale budeme dělat zajímavou, zdravou a chutnou kuchyni. Jídelníček je sezónní, takže se mění dvakrát až třikrát za rok. Do stálé nabídky jsme zařadili pštrosí speciality z masa, které bereme přímo z farmy Pštrosí vršek Wieder.

Jak je to u vás cenově? Myslíte si, že dokážete s vyššími cenami v Hrabůvce obstát?
Myslím si, že kvalita se prosadí vždy. Bez urážky mohu říct, že tady nemáme přímou konkurenci. Nikdo nenabízí takový poměr zábavy, kvalitního jídla a pití. Myslím si, že tato restaurace má v Hrabůvce rozhodně své místo.

Jaká je otevírací doba?
Zatím, protože jsme v těžší covidové době, máme otevřeno od čtyř do desíti, ale od února již budeme servírovat obědy od 11 hodin. O víkendech máme otevřeno od půl dvanácté. K dispozici máme šest bowlingových drah a také nový biliard.

Foto: Dva mluvčí

Co bylo v rámci rekonstrukce nejzásadnější změnou?
Kompletně jsme rekonstruovali celou kuchyň, kde máme zcela nové technologie. Zároveň jsme celkově změnili interiér od podlahy až po stropy. Nechali jsme jen relikvii starého interiéru v jednom zákoutí, kde mohou lidé vidět náznak starého stropu. Na jaře se chystáme zútulnit i naši velkou zahrádku.