Společnost
14/10/2022 Petr Sobol

Radegast vzdal hold hutnickému řemeslu. Na pultech je hořký speciál Hutná 15

Nošovičtí sládci uvařili třikrát chmelenou Radegast Hutnou 15 jako poctu tvrdé a poctivé hutnické práci, která je tradičně spjata s místním regionem.

Podzimní limitovaná edice hořkého speciálu z Nošovic je k dostání ve vybraných maloobchodních prodejnách až do vyprodání zásob.

Pivovar Radegast je s domácím regionem a jeho obyvateli hluboce propojen již od svého založení. „Severomoravští pivovarníci a hutníci mají jedno společné. Jsou to patrioti, kteří jsou hrdí na své kořeny a poctivě odvedenou práci. Hutnou 15 jsme uvařili právě jako poctu tvrdému hutnickému řemeslu a průmyslovým kořenům severomoravského regionu,“ říká Ivo Kaňák, manažer Pivovaru Radegast.

Radegast Hutná 15 také reaguje na rostoucí oblibu pivních speciálů s bohatým chuťovým profilem a vyšší stupňovitostí a navazuje na úspěšnou a oblíbenou podzimní limitku nošovického pivovaru z minulých let Extra Hořkou 15. Natřikrát chmelený a silný hořký speciál Radegast Hutná 15 má 50 jednotek hořkosti IBU a stupňovitost 15,3 %.

Pro pivní novinku na pultech tuzemských obchodů z Pivovaru Radegast je charakteristické intenzivní chmelové aroma, výrazná barva a chuť. „Příjemný a harmonický dojem z napití dodává pivu velká dávka karamelového sladu, která vyvažuje výraznou chmelovou hořkost získanou trojitým chmelením,“ doplňuje Petr Kwaczek, sládek Pivovaru Radegast.

Limitovaná edice hořkého speciálu Radegast Hutná 15 je v prodeji v 0,5litrové lahvové variantě. Spodně kvašenou Radegast Hutnou 15 již mohli ochutnat milovníci netradičních pivních chutí v únoru letošního roku v rámci Volby sládků ve vybraných hospodách v Česku.

Sdílejte článek
zavřít reklamu
Reklama