Gastronomie
07/09/2020 Jan Valtr

Oblíbená ostravská Polívkárna rozšířila nabídku pokrmů

Lidé si mohou v ostravském bistru každý všední den vybrat nejen ze tří polévek, ale také těstovin nebo bramborových noků.

Bistro Polívkárna otevřelo v ostravské ulici Českobratrská před pěti lety. Od té doby nepatrně pozměnilo sortiment. V nabídce jsou kromě polévek navzdory názvu také těstoviny, saláty, dezerty nebo domácí bramborové noky.

„Ty jsou u nás hodně oblíbené,“ říká majitelka podniku Barbora Gajdošíková. Chce proto spustit e-shop a nabízet je na něm spolu se zavařenými vývary nebo domácími těstovinami. Kromě toho plánuje spustit i rozvoz a vyzkoušet polední menu.

Každý den najdou lidé v Polívkárně tři polévky. V den naší návštěvy to byla česneková se slaninou a vejcem, pórkový krém a marocká harira.

„Dohromady máme kolem dvaceti polévek, které obměňujeme podle stálého měsíčního plánu,“ vysvětluje Gajdošíková. Nejoblíbenější je prý rajčatová a bramborový krém.

Hosté si mohou vybírat z klasik jako je bramboračka, houbovka nebo kulajda, ale i cizokrajných polévek nebo lehkých krémů. Ty jsou populární hlavně mezi mladými lidmi.

Polívkárna funguje jako bistro s rychlým občerstvením. Spousta návštěvníků si polévky bere s sebou a málokdo se v podniku opravdu zdrží.

Když v Českobratrské bistro otevíralo, nebyl v Ostravě podle majitelky jiný podnik zaměřující se hlavně na polévky.

„Napadlo mě to celkem spontánně. Pocházím z Ostravy, ale přestěhovala jsem se do Prahy za přítelem. Pracovala jsem v salátovém bistru, kde jsem mimo jiné dělala polévky. Když jsem se potom vrátila do Ostravy, chtěla jsem tu otevřít něco vlastního a napadly mě právě ty polévky,“ popisuje Gajdošíková.

Teď je z Polívkárny malý rodinný podnik. „Dělám tady já, mamka, pracuje tady i sestra, pomáhá mi manžel a pár brigádníků,“ říká majitelka podniku.

Polívkárna má otevřeno každý všední den od 10:30 do 15:00. Lidé ji najdou v ulici Českobratrská, hned vedle evangelického Červeného kostela.

Sdílejte článek