Nejnovější zprávy: Paštiky, trhané i sušené maso, cider. A všechno s medem, doporučuje včelař ze Šilheřovic Do opavského babyboxu dnes někdo odložil holčičku. Dostala jméno Olinka

Gastronomie

Nový Ratar je na čepu. Zdravotníci mají první pivo na nás, vzkazuje Radegast

Fanoušci hořkého piva se dočkali.

Ilustrační foto: Radegast

Radegast Ratar, výčepní speciál z nošovického pivovaru, dorazil v čepované variantě do hospod a restaurací. Pro všechny záchranáře a zdravotníky je navíc během června první pivo zdarma jako poděkování za jejich tvrdou práci.

Radegast Ratar je na čepu ve více než 2 500 provozovnách jako mimořádně hořká Volba sládků až do konce června 2020. Poté tato revoluční novinka v segmentu výčepních piv obsadí výčepní kohouty v několika stovkách vybraných hospod.

„Jako poděkování za jejich obětavou a tvrdou práci, a to nejen v náročném období posledních měsíců, bude pro všechny zdravotníky a záchranáře první čepovaný Ratar zdarma a půjde tak na náš účet,“ říká Marek Grabovský, manažer značky Radegast.

„Rád bych pozval na dobré pivo nejen všechny „z první linie“, ale i všechny ostatní spotřebitele, aby na chvíli vypnuli a ty „mimořádně hořké časy“ spláchly mimořádně hořkým pivem.“

Tento výčepní speciál z Nošovic se vyznačuje plnou chutí, vysokou pitelností a mimořádnou hořkostí díky použití prémiového chmele Polaris.

Radegast Ratar je nejvíce hořké pivo v historii pivovaru Radegast, který letos slaví 50. výročí od uvaření první várky piva.

Název piva je inspirovaný starodávným slovanským kmenem Ratarů, jejichž nejvyšším bohem byl právě Radegast.