Nejnovější zprávy: 30 let svobody: Ocelové srdce Ostravy se dál mění v nový svět Mladé ženy se nadchly pro design. Navrhují baňky ze skla a objevují nadané kolegy

Gastronomie

Nová stylová restaurace Palouk cílí na milovníky minipivovarů a české kuchyně

Známou restauraci Sport Club v centru Ostravy nedaleko Komenského sadů nahradil po několika měsících rekonstrukcí zcela nový podnik s názvem Palouk.

Foto: Katarina Duranová

Za návrhem mimořádně zdařilého interiéru stojí designové studio Ateliér 3M z Klimkovic.

V Palouku naleznete osm pivních kohoutů určených pro piva minipivovarů, ale nejen od nich.

"Cílíme na střední vrstvu návštěvníků. Chceme tady mít pěknou modernější hospodu s pivem a dobrým jídlem," říká provozní nové restaurace, který spolu s kolegy restauraci, patřící do portfolia ostravské společnosti 3E PROJEKT, před několika dny otevřel.

Pro koho je tedy Palouk určen?
Rádi bychom to pojali tak, aby sem mohli přijít jak lidé, kteří si chtějí dát dobrý oběd, tak i rodina, která si chce o víkendu zajít společně na jídlo. Určitě se snažíme prostory restaurace přiblížit i rodinám s dětmi. Samozřejmě, že hlavní cílovou skupinou jsou pak lidé, kteří si zajdou večer oddechnout a dobře se najíst i napít.

Kolik druhů piva čepujete?
Piv na čepu máme celkem osm a jsou to piva především z minipivovarů, snažíme se mít od každého něco. V nabídce je i pivo ležákového typu. Přece jenom většina speciálů není úplně na celovečerní pití.

Někteří štamgasti se báli, že přijdou o Radegast, jak to tedy bude?
Radegast ryze hořká 12 na čepu zůstala, ale chceme lidem ukázat, že se dá dělat i jiné pivo a člověk si ho může zamilovat i z jiného pohledu.

Jaká je vaše představa kuchyně?
Jídlo by mělo ladit s pivem. Chceme se zaměřit hlavně na českou kuchyni. Moc rádi bychom lidem ukázali, že se dá česká kuchyně připravit v dobrém a moderním duchu. V nabídce tak máme například guláš, svíčkovou, kulajdu, hovězí vývar. Nabízíme denní polévku a denní menu, ve kterém jsou tři různá jídla. Čtvrté jídlo je ve stylu business lunche.

Kdo je vlastně zodpovědný za vaše jídlo?
Náš šéfkuchař je velmi zkušený, hodně se věnuje právě české kuchyni. Je to určitě člověk na svém místě. Společně s ním jsme dali dohromady tým lidí, který, jak doufáme, bude fungovat.

Jaká je otevírací doba?
Máme otevřeno celý týden od 11 do 22 hodin. V pátky a soboty zavíráme o hodinu později.

Fotogalerie