Gastronomie
08/10/2021 Petr Sobol

Netradiční kombinace, která funguje. Skyfall Bar vsadil na hamburgery a vodní dýmky

Dokázali spojit něco, co je na první pohled možná nespojitelné. Sázka na vodní dýmky a hamburgery se ale Skyfall Baru vyplácí.

Provozovatelé ostravského Skyfall Baru si své prostory pronajali v polovině loňského září. Otevřeli v listopadu, a tak za chvíli oslaví rok. Jenže dlouho kvůli lockdownům nemohli fungovat tak, jak chtěli. Začátky byly opravdu složité,” ohlíží se zpátky provozovatel Lukáš Mrovec.

Skyfall Bar leží na ulici Čs. legií v místech, kde ještě před časem lidé chodili do Jack`s Burger Baru. Je pravda, že už k nám přišlo několik lidí s tím, že mají rezervaci do Jacka,” usmál se Mrovec.

Také Skyfall Bar připravuje vlastní hamburgery, ty však jsou spíše doplňkem. Netradičně jsou totiž doplněny vodními dýmkami. A ono to funguje. Je to sice netradiční spojení, ale lidé k nám chodí a rádi se vrací,” těší Mrovece.

O vodní dýmky není v Ostravě nouze, “dýmkaři” si ale Skyfall Bar rychle oblíbili. Co se týká dýmkáren na počet obyvatel, tak v tom se Ostrava řadí mezi top města v Evropě. Ale troufnu si říct, že my nabízíme úplně jinou kvalitu než místní čajovny, používáme opravdu kvalitní tabáky,” říká Mrovec.

Jednadvacetiletý Lukáš Mrovec vystudoval gastronomickou školu, poté si vyzkoušel několik brigád a následně ve Frýdku-Místku provozoval se svým bývalým společníkem hladové okno, ve kterém připravovali hamburgery. Chtěl jsem se ale posunout, a tak jsme s jiným kamarádem založili Skyfall Bar. Baví mě spojování chutí, což jsme přenesli i do našich dýmek a burgerů,” říká.

Skyfall Bar svým návštěvníkům nabízí také míchané drinky. U toho provozovatelé chtějí zůstat, zároveň se ale dívají do budoucna. Naše nabídka nebude pořád stejná, chystáme i speciální burgery a menu budeme pravidelně měnit,” prozradil Mrovec, jehož svět vodních dýmek hodně zaujal. Dýmky jsou pro mě vážně kouzelné. Když dokážete spojit jednotlivé chutě, tak je to skvělé. Dýmkaření mě baví,” dodal.

Sdílejte článek