Gastronomie
14/08/2025 Jaroslav Baďura

​Létající šéfkuchař Jan Nedoma chystá luxusní degustaci!

Foto: FAJMY photography

Nemá vlastní restauraci, přesto jej můžete vidět v proslulých kuchyních, na degustacích a různých gastronomických akcích po celé republice.

Jan Nedoma, který mimo jiné absolvoval stáž u Přemka Forejta a pracoval v týmu Radka Kašpárka, o sobě v poslední době dává vědět díky nevšedním degustacím a akcím, kde kombinuje pestrou gastronomii, příběh a zážitek.

Tentokrát však připravil opravdový skvost – luxusní večer pro náročné hosty. V Příboře, kde Jan Nedoma s rodinou žije, se 19. září v historických Piaristických zahradách z 18. století bude podávat šestichodové menu s hlavním chodem z pravého japonského masa označeného Wagyu A5+.

„Označení A5+ znamená absolutní vrchol kvality. Je to maso s dokonalým mramorováním, jemností a chutí, které se doslova rozplývá na jazyku. Připravuji ho s respektem k surovině, ale zároveň v mém osobním stylu – tak, aby host zažil něco, co si zapamatuje navždy,“ říká Jan Nedoma.

Menu Black Table nabídne hostům nejen zmíněné Wagyu, ale i další výjimečné kombinace – například signature tatarák & pečený morek v černém pivním košíčku, nakládaná zelená rajčata z léta 2024, celer pečený v uhlí s kaviárem z hranáče, nebo dezert mille-feuille s čokoládovým mousse, fermentovaným karamelem a zmrzlinou ze švestek s chilli.

Foto: FAJMY photography

Večer doplní jemné efekty, vůně ohně a osobní servis přímo od šéfkuchaře.

Počet míst je striktně omezen na 12 hostů. Rezervace je možná na: www.jidloumenim.cz nebo na tel. 607 017 557.

„Nevylučuji, že večer ještě zopakujeme pro další zájemce, ale garantovat to nemohu. Chci, aby každý host cítil, že je součástí jedinečné chvíle,“ dodává Jan Nedoma.

Sdílejte článek
zavřít reklamu
Reklama