Nejnovější zprávy: Paštiky, trhané i sušené maso, cider. A všechno s medem, doporučuje včelař ze Šilheřovic Do opavského babyboxu dnes někdo odložil holčičku. Dostala jméno Olinka

Gastronomie

Kam dnes na oběd? Na mladého býčka do Restaurace 49

​Ostravská čtvrť Michálkovice je známá především díky zoologické zahradě.

Foto: Restaurace 49

Michálkovice jsou ale také místem, kde stojí za to ochutnat kvalitní gastronomii.

Na ulici Československé armády již tři roky funguje sympatický podnik s jednoduchým názvem Restaurace 49. Majitelé si dali na rekonstrukci starého domu záležet.

Díky velkému citu pro detail vznikl unikátní prostor s otevřenou kuchyní, který prosvětluje denní světlo skrze průhlednou střešní krytinu.

Interiér zaujme neotřelými designovými doplňky a top designové je tady vlastně všechno, včetně úpravy jídla i jeho prezentace na sociálních sítích.

V teplých dnech je otevřená příjemná zahrádka.

Menu je fúzí francouzské a italské kuchyně. Polední nabídka zahrnuje výběr ze dvou pokrmů a polévky.

Ve středu 3. června se podává zelná polévka s klobásou. Hlavní chodem je býček na medu sous vide (vařený ve vakuu) podávaný se šťouchaným bramborem.

Další možností je italské krémové rizoto se zeleninou doplněné parmezánem.

Kdo má chuť na sladkou tečku, ten si vybere z řady vynikajících dezertů.

Máte zajímavé denní menu a chcete k vám pozvat hosty? Napište na info@patriotmagazin.cz.