Nejnovější zprávy: Paštiky, trhané i sušené maso, cider. A všechno s medem, doporučuje včelař ze Šilheřovic Do opavského babyboxu dnes někdo odložil holčičku. Dostala jméno Olinka

Gastronomie

Kam dnes na oběd? Na Cordon Bleu do La Petite Conversation

Příběh Davida Girtena, belgického učitele tělocviku, který si před 10 lety splnil svůj dlouholetý sen a otevřel v centru Ostravy kavárnu, nejspíš netřeba dlouze přibližovat.

David Girten. Foto: Vladimír Pryček

David přistupuje ke svém práci bez kompromisů a svým hostům nabízí vynikající jídlo a přidá vždy pozitivní náladu.

Dle jeho slov jej více, než byznys naplňuje práce s lidmi, zákazníky a zaměstnanci. Davida můžete velmi často potkat mezi svými hosty na place.

Kuchař si na tento týden připravil menu, ve kterém najdete gnocchi s hříbky a lískovými oříšky. Italskou gastronomii dále reprezentují tagliatelle s cuketou, rajčaty a sýrem ricotta.

Máte-li chuť na kousek masa, vyzkoušejte vepřovou panenku s listovým špenátem podávané s baby bramborem, doplněné o rozmarýnový jus.

Specialitou pro dnešní den je Cordon Bleu z krůtího masa podávaný s domácími hranolky nebo baby bramborem a tatarskou omáčkou.