Kam dnes na oběd? Do Sbeerky na řízek s bramborovým salátem!
V porubské restauraci Sbeerka dnes končí týden ve znamení "masožroutského" menu.
Vegetarián by si v uplynulém týdnu na obědovém menu nepochutnal, tým šéfkuchaře Martina Grygara připravil pět hlavních jídel a ani v jednom maso nechybí.
Ale popořádku, polévka je grunt a kdo tuto moudrost našich babiček a maminek vyznává, ten si vybere buď karotkový krém se zázvorem a pažitkou nebo kuřecí vývar s masem a fritátovými nudlemi.
Třetí polévkou v nabídce je místní stálice - pravděpodobně nejlepší kulajda v Ostravě.
A co dál? Vybírejte: vepřová játra na slanině, dušená rýže, okurky cornichons nebo raději krůtí prso souse-vide, zeleninové rizoto, celer, cuketa, paprika, květák, cibule, rukola?
Hovězí pečeně, smetanový veloutte s fazolovými lusky, mačkané brambory s cibulkou či pro změnu špagety Bolognese, hobliny sýru Grana Padano, olivový olej?
My doporučujeme smažený kuřecí řízek, bramborový salát s majonézou.
A pokud byste se rádi do Sbeerky zastavili a maso nepotřebujete, můžete si vybrat ze stálé nabídky, která obsahuje také bezmasé pokrmy.
Máte zajímavé denní menu a chcete k vám pozvat hosty? Napište na info@patriotmagazin.cz.