Gastronomie
21/08/2020 Jaroslav Baďura

Kam dnes na oběd? Do Sbeerky na meruňkové knedlíky!

Restaurace Sbeerka v Ostravě-Porubě splňuje to, co milovník kvalitní gastronomie obvykle hledá: vynikající jídlo, až osm druhů piv z malých i větších pivovarů, krásný interiér a profesionální servis.

Týden, tedy alespoň jeho všední část, už končí, vy to ale ještě dnes můžete ve Sbeerce dohnat a ochutnat jejich nabídku, která zase v pondělí bude vypadat jinak.

Na výběr máte ze tří polévek - gulášové, kuřecího vývaru a zdejší naprosto úchvatné kulajdy - jen za ní sem jezdí půl Ostravy...

Pro úvodní fotografii naší pozvánky jsme zvolili trojici hlavních jídel, jejichž výběrem rozhodně neuděláte chybu.

Doporučujeme ochutnat tvarohové knedlíky s meruňkami, mandlové crumble, máslo, marinované meruňky v portském víně a meruňkovou omáčku.

Pokud uvažujete o meruňkovém knedlíku spíše jako o zákusku, zkuste jako hlavní pokrm pečené jelítko s jitrnicí a mačkané brambory s kyselým zelím.

A jestliže ani toto není váš favorit, pak vám třeba přijdou vhod telecí játra na roštu, šťouchané brambory, karamelizovaná cibule, omáčka demi-glace nebo smažený pstruh lososovitý v tempuře, trhané listy salátů, pomerančový vinaigrette, bylinková foccacia.

Posledním, ale určitě ne v pořadí chutí, kouskem dnešního menu je krůtí steak na provensálském koření, zelenina Ratatouille, pečená polenta.

Máte zajímavé denní menu a chcete k vám pozvat hosty? Napište na info@patriotmagazin.cz.

Sdílejte článek