Gastronomie
06/08/2020 Jaroslav Baďura

Kam dnes na oběd? Do Rybárny na rynku!

Na podzim roku 2016 se Ostrava dočkala své první "echt" rybí restaurace - Rybárny na rynku.

Kuří rynek si tak oblíbili strávníci, kteří vyhledávají právě rybí maso v nejrůznějších podobách i úpravách, restaurace má také fungující prodej rybích produktů.

Po nějakém čase se na jídelním lístku denního poledního menu objevila i jídla pro ty, kdož ryby v lásce nemají, vždy ale bylo minimálně jedno jídlo v poledním menu rybí.

Provozovatelé průnik vepřové kotlety nebo (v dnešním menu) kuřecího smaženého řízku na jídelní lístek rybí restaurace vysvětlují snahou přilákat sem třeba páry nebo skupiny strávníků, mezi nimiž je i někdo, kdo fakt rybu nemusí a dal by si něco jiného.

Například v dnešní polední nabídce je hned šest jídel, z nichž tři jsou rybí: špíz z tuňáka, tataráček ze sumečka a sumeček na grilu.

Další tři jídla jsou špíz z halloumi na grilu, zmíněný kuřecí řízek a smažená brokolice. V nabídce jsou dnes dvě polévky: rybí (ta je každý den) a s fazolkami a smetanou.

Po odeznění poledního kvasu se opět restaurace vrací ke svému poslání a nabízí velkou širokou nabídku rybích jídel, mají tu také útulnou zahrádku ve dvoře.

Máte zajímavé denní menu a chcete k vám pozvat hosty? Napište na info@patriotmagazin.cz.

Sdílejte článek