Gastronomie
04/08/2020 Jaroslav Baďura

Kam dnes na oběd? Do "Palačinkárny" Café au père tranquille!

Typická francouzská restaurace s tak trochu kostrbatým názvem Café au père tranquille patří k ostravskému gastronomickému koloritu už 16 let.

Snad právě kvůli názvu říkají Ostravané restauraci nejčastěji Palačinkárna nebo Francouzská.

“Otvírali jsme v září 2004 a okamžitě jsme začali nabízet snídaně. Byli jsme tehdy první a jediní v Ostravě,” vzpomíná tehdejší provozní a od roku 2011 majitel restaurace Pavel Konečný.

Zdejší palačinky jsou proslulé, ať už ty sladké nebo s masem, s různými sýry... Ikonická volba je tady například palačinka s lososem a koprem.

Podnik nabízí i denní menu, dnes je to špenátová polévka a vepřový kotlet zapečený s modrým sýrem s bramborovými placičkami nebo listový salát s pečenou řepou, hermelínem, oříšky, zálivkou a bagetkou.

Máte zajímavé denní menu a chcete k vám pozvat hosty? Napište na info@patriotmagazin.cz.

Sdílejte článek