Gastronomie
13/07/2020 Jaroslav Baďura

Kam dnes na oběd? Do bistra MOSS na hovězí stir fry

Stir-fry, čínsky chǎo a bào, lze přeložit jako míchej a smaž, ideálně na velké pánvi.

Za projektem bistra MOSS stojí ostravský velezkušený gastronom Tomáš Polák, který kromě bistra vlastní a provozuje také restauraci GóKaNá.

Speciality nejen thajské kuchyně patří k tomu nejlepšímu, co lze v Ostravě ochutnat.

Bistro dříve sídlilo na Stodolní ulici, kde nahradilo restauraci GóKaNá, která se přestěhovala blíže do centra poblíž hotelu Imperial.

O něco později ji následovalo také zmíněné bistro, které je dnes s GóKaNá efektivně propojeno.

Bistro MOSS přišlo před několika dny s novinkou, kterou je pikantní hovězí stir fry.

Maso je rychle restováno v malém množství horkého oleje společně s chili.

"Při smažení ve woku pak ještě přidáme šalotku, thajskou bazalku a jarní a červenou cibuli, díky nimž pokrm získá svoji nezaměnitelnou pikantní chuť. Jídlo podáváme vždy s rýží a vejcem," láká tým Tomáše Poláka.

Máte zajímavé denní menu a chcete k vám pozvat hosty? Napište na info@patriotmagazin.cz.

Sdílejte článek