PATRIOT GURMÁN 2025
Hledáme nejlepší restaurace!
Restaurace ostravského hotelu Mercure chystá unikátní akci pro milovníky špičkové gastronomie.
Druhého května nabídne restaurace v rámci degustačního večera osmichodové menu, které připraví místní šéfkuchař Tomáš Lalík se speciálním hostem, šéfkuchařem pražské restaurace Na Kopci, Petrem Vlkem.
"Je to můj dobrý kamarád, u něho jsem začínal s vyšší gastronomií," říká Tomáš Lalík.
"Jako jeden ze čtyř šéfkuchařů v České republice obhájil za loňský rok cenu Michelinova průvodce Bib Gourmand," upozornil Lalík.
Uvedl, že spolu s Petrem Vlkem ladili degustační menu na jarní téma zhruba měsíc a mimořádnou pozornost přitom věnovali surovinám.
"Chtěli jsme, aby byly dostupné a čerstvé. Také jsme chtěli, aby celková cena byla pro účastníky degustačního večera přijatelná," dodal Lalík.
Pokud bude o první z řady degustačních večerů zájem, plánuje Tomáš Lalík čtyřikrát až pětkrát ročně zvát do restaurace hotelu Mercure další zajímavé a špičkové šéfkuchaře.
A jak vypadá konkrétní menu prvního degustačního večera?
Degustační osmichodové menu
· Amuse bouche
· Tatarák „Na Kopci“
· Grilovaný candát se savojskou kapustou a glazé z pancetty
· Variace z křepelky a foie gras s batátovým pyré a omáčkou z červené řepy
· Capuccino z řeřichy potoční s plněným smržem
· Pomalu pečené telecí karé s bramborovou kaší s mascarpone a medvědím česnekem
· Čerstvý kravský sýr s akátovým medem
· „Valrhona“ - čokoládová pěna s marinovanými jahodami
Degustační menu je nabízeno ve dvou variantách:
· Varianta s vínem – 1950 Kč /osoba
· Varianta bez vína – 1350 Kč /osoba
Čtvrtek 2.5.2019 od 18:00 hodin
Nutná je rezervace předem na e-mail: h7051-fb@accor.com nebo na telefonním čísle: 595 606 614.