Gastronomie
18/10/2024 Petr Sobol

Hola, amigos! Mexická bistra Los Capolitos mají chutné novinky

​Foto: Hynek Jahoda

Speciality mexického bistra Los Capolitos mohou lidé ochutnávat ve spoustě měst napříč celou republikou. Teď mohou vyzkoušet i jednu z několika novinek.

Oblíbené Los Capolitos má několik poboček v Ostravě, kromě toho je také v Opavě, Frýdku-Místku, Havířově, Olomouci, ale i Brně, Hradci Králové, Liberci, Kladně, Pardubicích nebo Bratislavě.

Stálé nabídce dominují burrita, quesadilly, tacos nebo chilli con carne, ale taky polévky, bowly, nachos či saláty. Na výběr je rovněž z několika limonád.

„Právě jsme spustili nový podzimní speciál - Saucy Burrito, což je pořádně naplněné Burrito přelité salsou roja, smetanou a zapečené se sýrem, zdobené dle výběru zákazníka i koriandrem, jalapeños nebo nakládanou cibulí," prozradil pro patriotmagazin.cz Jan Kapolka, jenž síť mexických bister založil společně se svým bratrem Michalem.


Foto: Hynek Jahoda

Přes léto V Los Capolitos, ve spolupráci s Albrechtickým pivovarem, vymysleli i novinku mezi pivními speciály - nealko Neipa Trøpico s mangem a maracujou. „Je skvěle pitelné nealko pivo plné chuti a bez typického ocásku birellů," dodal Kapolka.


Foto: Hynek Jahoda

Los Capolitos už v létě zavedlo i další změny. Více masa i sýru mají nově burrita - Burrito Clásico přibralo na 420 gramů a Burrito Grande váží dokonce 580 gramů. Změny se dotkly i tacos, do kterých se teď přidává rozpečený sýr. „Taky jsme u nich snížili cenu. Tacos však servírujeme pouze na pobočkách, protože tak chutnají nejlépe,“ uvedl spolumajitel sítě mexických bister.

Na všech pobočkách se také každý den vaří tomatové, dýňové, kukuřičné a fazolové polévky, do nabídky však nově přibyly i polévky z pečených paprik, polévky cizrnové, karotkové a hráškové.

„V nabídce máme nově i velkou polévku. Tu si vychutnáte i jako samostatné jídlo s nachos a dvojitou porcí sýru, koriandru i papriček jalapeños. V menu však nadále zůstává také klasická menší polévka, na kterou jsou zákazníci zvyklí,“ doplnil Kapolka.


Foto: Hynek Jahoda

Mexická bistra zavedla i takzvané rychlovky do stovky: Mini Quesu nebo nové Wrapito s trhaným kuřecím či hovězím masem, které je servírováno i s nachos.

Los Capolitos navíc brzy spustí mobilní věrnostní program se zajímavými kupóny.


Foto: Hynek Jahoda

Sdílejte článek