Gastronomie
11/06/2025 Petr Sobol

Halušky, cimbál i borovička. V Ostravě otevře Oravská Krčma

Foto: se souhlasem Oravské Krčmy

Ostravskou gastro scénou se šíří zajímavá zpráva. V Porubě se chystá otevřít slovenská restaurace. Není v tom ale nějaký háček?

„Zjistili jsme, že obyvatelům moravskoslezské metropole chybí folklór a gastronomie naších sousedů, a tak jsme se rozhodli, že v Ostravě otevřeme Oravskou Krčmu, která se zaměří na slovenské speciality,“ prozradil muž, který za vznikem myšlenky stojí.

Na jídelníčku budou dominovat typicky slovenská jídla, návštěvníci se tak mohou těšit na kysuckou kapustnicu, brynzové halušky nebo pirohy přelité vypraženou oravskou slaninou či lokše - jak naslano, tak nasladko. Chybět nebude ani řízek nebo zvěřinový guláš, k pivu bude možné zakousnout pečený bůček i výběr slovenských sýrů a uzenin od bači ze salaše. Čepovat se bude slovenský Zlatý Bažant.


Foto: se souhlasem Oravské Krčmy

„Chystáme také večer s cimbálem a dobrou náladou. Nalévat se bude borovička, ale i další nápoje a speciály slovenského původu,“ odhalil strůjce celého nápadu.

Oravská Krčma otevře v Ostravě-Porubě, nedaleko soudu, v pátek 20. června ve 12 hodin. V sobotu večer zahraje cimbálová muzika Friš, v neděli bude otevřeno znovu od 12 hodin.


Foto: se souhlasem Oravské Krčmy

Bude však slovenská restaurace v Ostravě fungovat i v dalších dnech, nebo to všechno nakonec bude úplně jinak? „Další informace chceme držet pod rouškou tajemství. Každopádně budeme moc rádi, když si nás hosté v těchto dnech najdou a vychutnají si s námi pravou atmosféru Oravské Krčmy,“ usmál se tajemně šéf podniku: „Vše budeme odhalovat na našich sociálních sítích.“

Sdílejte článek