NEKOREKTNÍ KOLIBA
25/08/2017 Admin PATRIOT

Gastrozjevení ve Vítkovicích. Číšník v rukavicích v létě, aneb vítej, Padre!

Kde si dát dobré jídlo a kterému podniku se obloukem vyhnout? Jsme milovníci dobrého jídla, píšeme o restauracích, jak nám zobák narostl. Fandíme šílencům, kteří věří, že se provozováním restaurace mohou uživit, ale štve nás, když někde hostu nedají to, co si zaplatí. Jsme NEKOREKTNÍ KOLIBA!

Na některé podniky vás upozorní známí, o jiných si třeba něco přečtete na stránkách patriotmagazin.cz, ale jsou místa, na která narazíte náhodou a navíc tam, kde byste to nečekali.

To tak jel jeden člen týmu NEKOREKTNÍ KOLIBY náhodou kolem budovy vítkovického ředitelství ve vítkovické Ruské ulici a co nevidí. Šedomodrý domeček s nápisem Hotel PADRE.

V těchto končinách narazíte na řadu restaurací, ale o téhle úplně nové se říká, že prý míří vysoko. Což nás jednoznačně vede k okamžité návštěvě.

Číšníka v rukavicích jsme viděli poměrně nedávno na jedné pařbě v Beskydech, když zamrzlo topení a chlapíka zábly ruce – tomu v restauraci hotelu Padre očividně zima není, obsluhuje nás v bílých rukavičkách a my cítíme, že tohle bude buďto velký průser, nebo naopak sukces…

Restaurace nabízí denní menu a také klasický jídelní lístek. Na denním menu se ceny pohybují od 180 do 220 korun včetně polévky a dezertu, jídla z karty začínají na 170 a končí na bezmála šesti stovkách.

Rozhodujeme se dát šanci jedné polévce a hlavnímu jídlu z dnešního menu, dále volíme dva předkrmy, jeden hlavní chod a dva dezerty.

Netradiční tatrák z hovězí svíčkové s kapari, sušenými rajčáky, česnekovými výhonky a hrubozrnnou hořčicí, podávaný s rozpečenou bagetkou je skvěle ochucený, lehký a dává tušit, že tady to asi nejen s rukavičkami myslí vážně…

Foto: NEKOREKTNÍ KOLIBA

Foto: NEKOREKTNÍ KOLIBA

Druhý překrm, tenké plátky lososa s wasabi dipem a jemným pyré z červené řepy nejen, že skvěle chutná, ale i vypadá. Kombinace chutí je promyšlená.

Foto: NEKOREKTNÍ KOLIBA

Foto: NEKOREKTNÍ KOLIBA

Na řadu přichází česneková polévka z denního menu. Tak silná jako dělají ve vítkovické kantýně, že slabším náturám vytáhne plomby, tedy rozhodně není. Nenadchne, ale ani neurazí…

Foto: NEKOREKTNÍ KOLIBA

Foto: NEKOREKTNÍ KOLIBA

Jdeme do panenky, dalšího z jídel dnešní nabídky. Maso je křehké, méně tradiční příloha k němu pasuje.

Foto: NEKOREKTNÍ KOLIBA

Foto: NEKOREKTNÍ KOLIBA

Vzápětí na stole přistává hovězí steak rossini, podávaný s grilovanými husími játry foie gras s čerstvými lanýži z Piemontu, pečenými bramborami a na másle restovanými liškami. Vážení přátelé, ano. Na tohle si zajděte, až budete mít v kapse zbytečných šest stovek – zapomeňte na složenky, sešity pro děcka do školy či lupen na Baník, neobanujete.

 

Foto: NEKOREKTNÍ KOLIBA

Foto: NEKOREKTNÍ KOLIBA

A kdybyste si mysleli, že už do sebe nic nedostanete, tak si to rozmyslete, protože ďábel je přítomen, skrývá se v rouchu místního mladého šéfkuchaře a kuchtí si vlastní dezerty. My zkusili jahodový tatarák a pomerančový dortík. Dobrou noc…

Foto: NEKOREKTNÍ KOLIBA

Foto: NEKOREKTNÍ KOLIBA

Foto: NEKOREKTNÍ KOLIBA

Foto: NEKOREKTNÍ KOLIBA

 

NEKOREKTNÍ KOLIBA

Sdílejte článek