Gastronomie
29/08/2018 Jaroslav Baďura

Fotoreportáž: Krok za krokem nedělním brunchem!

Nedělní brunche vracejí alespoň částečně do centra vylidněné Ostravy život. Vyzkoušeli jsme, jak brunch vypadá v proslulé ostravské restauraci Bernie's.

"Řada restaurací prostě nachystá do vyhřívaných nádob jídlo a lidé si pak chodí brát, dokud nejsou plní. Často ale jídlo vychladne a ani atmosféra takových brunchů podle mého názoru nebývá nejlepší," říká majitel restaurace Bernie's Robert Držkovič.

Rozhodl se proto, že nedělní brunch ve své restauraci pojme trochu jinak a nebyl by to gastronom Robert Držkovič, kdyby akci nevyšperkoval tak, aby byli hosté ještě spokojenější.

Brunch v Berniee's je jednoduše servírovaný, každou část menu přinesou hostu číšníci a pokud si chce přidat, je jimi obsloužen do té doby, než se rozhodne pro další chod.

Ačkoli hosté přicházejí až na půl dvanáctou a dál, tým šéfkuchaře Jáchyma Pavelka se se servisem radí o nadcházející akci dopředu.

Výsledkem porady je pak souhra nejen v kuchyni, ale i v restauraci.

Náš nedělní brunch ve znamení barbecue začíná rajčatovým salátem s bazalkou a balzamikovým octem.

Následuje grilovaná cuketa plněná kozím sýrem a sušenými rajčaty, což je sice drobná, ale zato mimořádně chutná záležitost.

Už po chvíli nám přistane na stole skvělý salát z krevet s grilovaným ananasem.

Salát doplňuje k zakousnutí bruschetta s avokádem a grilovaným sýrem.

Ještě jednou se na stole objevuje salát, tentokrát klasický caesar.

Překvapí nás grilované žampiony, ozdoba mnoha grilovacích párty, tady je ale plní grogonzolou a špenátem, což není vůbec špatná kombinace.

Přesně ve chvíli, kdy si říkáme, že by bodlo něco od masa, je na řadě pečený losos s rajčaty a zeleninou.

Hned po rybě přichází na řadu zlatý hřeb brunche, alespoň podle našich chutí - bbg spare ribs, neboli skvělá marinovaná žebírka se salátem coleslaw. Přidáváme si...

Ještě nekončíme, na stole přistává kuřecí satay, špízek s arašídovou omáčkou.

A pokud měl někdo pocit, že na pořádné grilovačce je to ještě pořád málo masa, pak je tady závěr s vepřovou kotletou glazovanou medem a s grilovanou zeleninou.

Závěr patří mistrům, nebo spíše mistrové - číšníci roznášejí set sladkých dezertů vyrobených cukrářkou paní Držkovičovou.

Dojem? Restaurace je plná hostů, mnozí ještě neodcházejí , protože si chtějí doříct, co nestihli, u jednoho stolu se slaví narozeniny, je tady uvolněná a příjemná atmosféra.

Však to některou neděli v Bernie's můžete vyzkoušet....

Sdílejte článek